Snipper de sjalotten en rasp de knoflook fijn. Pluk en ris de blaadjes van de takjes oregano, rozemarijn en tijm uit het bakje Italiaanse kruidenmix en snijd fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de helft van de sjalot, de verse kruiden, citroenrasp, de helft van de mosterd en honing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de kipfilets overdwars in, maar niet door, en vouw open. Leg een kipfilet tussen twee vellen bakpapier en sla met een deegroller gelijkmatig plat, tot een dikte van 0.5 cm. Doe hetzelfde met de rest van de kipfilet.
Leg een stuk vershoudfolie op het werkblad groot genoeg om de rollade straks in te rollen. Verdeel de platgeslagen kipfilets naast elkaar in een rechthoek van 20 x 30 cm op de folie. Laat de filets aansluiten, maar probeer ze niet te veel te laten overlappen. Breng op smaak met peper en verdeel de kruidenvulling erover.
Rol de kip vanaf de korte kant stevig op met behulp van de folie en draai de zijkanten strak aan, als een snoeppapiertje. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.
Leg 6 stukjes keukentouw op gelijke afstand naast elkaar op het werkblad. Verwijder voorzichtig de folie en leg de rollade op de stukjes touw. Bind met de stukjes touw de rollade vast.
Verwarm de helft van de boter en de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de rollade rondom lichtbruin. Haal uit de pan en leg in de slowcooker.
Bak de rest van de sjalot 3 min. in dezelfde pan. Zeef de kippenbouillon boven de pan en breng aan de kook. Laat in 10 min. op middelhoog vuur inkoken tot de helft. Voeg de bouillon toe aan de slowcooker en gaar de rollade 3 uur op de lage stand.
Haal de rollade uit de slowcooker en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
Breng ondertussen de jus uit de slowcooker met de rest van de boter, de rest van de mosterd en de slagroom in een steelpan aan de kook. Maak een papje van de maizena met 2 el van de warme saus (per 4 personen) en roer door de rest van de saus. Laat al roerend met een garde 2 min. zachtjes koken.
Snijd de rollade in plakken en serveer met de jus.
Kiprollade uit de slowcooker
Deze kiprollade uit de slowcooker barst van smaak en is supermals: door de lange garing trekken citroen, Italiaanse kruiden en honing-mosterd er perfect in. En die roomjus? Fluweelzacht. Dit moét je proeven!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kiprollade uit de slowcooker
Deze kiprollade uit de slowcooker barst van smaak en is supermals: door de lange garing trekken citroen, Italiaanse kruiden en honing-mosterd er perfect in. En die roomjus? Fluweelzacht. Dit moét je proeven!

hoofdgerecht
4 personen
380 kcal
30 min. bereiden
5 uur wachten
Aan de slag
Snipper de sjalotten en rasp de knoflook fijn. Pluk en ris de blaadjes van de takjes oregano, rozemarijn en tijm uit het bakje Italiaanse kruidenmix en snijd fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de helft van de sjalot, de verse kruiden, citroenrasp, de helft van de mosterd en honing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de kipfilets overdwars in, maar niet door, en vouw open. Leg een kipfilet tussen twee vellen bakpapier en sla met een deegroller gelijkmatig plat, tot een dikte van 0.5 cm. Doe hetzelfde met de rest van de kipfilet.
Leg een stuk vershoudfolie op het werkblad groot genoeg om de rollade straks in te rollen. Verdeel de platgeslagen kipfilets naast elkaar in een rechthoek van 20 x 30 cm op de folie. Laat de filets aansluiten, maar probeer ze niet te veel te laten overlappen. Breng op smaak met peper en verdeel de kruidenvulling erover.
Rol de kip vanaf de korte kant stevig op met behulp van de folie en draai de zijkanten strak aan, als een snoeppapiertje. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.
Leg 6 stukjes keukentouw op gelijke afstand naast elkaar op het werkblad. Verwijder voorzichtig de folie en leg de rollade op de stukjes touw. Bind met de stukjes touw de rollade vast.
Verwarm de helft van de boter en de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de rollade rondom lichtbruin. Haal uit de pan en leg in de slowcooker.
Bak de rest van de sjalot 3 min. in dezelfde pan. Zeef de kippenbouillon boven de pan en breng aan de kook. Laat in 10 min. op middelhoog vuur inkoken tot de helft. Voeg de bouillon toe aan de slowcooker en gaar de rollade 3 uur op de lage stand.
Haal de rollade uit de slowcooker en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
Breng ondertussen de jus uit de slowcooker met de rest van de boter, de rest van de mosterd en de slagroom in een steelpan aan de kook. Maak een papje van de maizena met 2 el van de warme saus (per 4 personen) en roer door de rest van de saus. Laat al roerend met een garde 2 min. zachtjes koken.
Snijd de rollade in plakken en serveer met de jus.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 sjalotten
2 tenen knoflook
15 g verse Italiaanse kruidenmix
1 biologische citroen
2 el grove mosterd
1 el honing
450 g kipfilet
40 g ongezouten roomboter
2 el traditionele olijfolie
400 ml kippenbouillon
125 ml verse slagroom
2 tl maizena
Dit heb je nodig
bakpapier
deegroller
vershoudfolie
keukentouw
slowcooker (5 liter)