Pompoenstamppot

Een goeie twist op de klassieke stamppot, deze geroosterde pompoen en smeuïge aardappel met gehaktballetjes en een kruidige curryjus. Top voor herfstachtige dagen waarop je lekker én gemak wilt.

585 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 20 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 190 °C Schil de pompoen, halveer en verwijder de pitten en dradige binnenkant met een lepel. Snijd in blokjes van 2 cm, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout, schep om en bak 20 min. in de oven.

  2. Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.

  3. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes met de ui en knoflook in 5 min. goudbruin. Voeg de currypasta en het water toe en laat 10 min. op laag vuur garen.

  4. Giet de aardappelen af, doe terug in de pan en voeg de boter en melk toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en stamp met de pureestamper tot puree. Schep de pompoen erdoor.

  5. Verdeel de pompoenstamppot, gehaktballetjes en curryjus over borden.

Pompoenstamppot

Een goeie twist op de klassieke stamppot, deze geroosterde pompoen en smeuïge aardappel met gehaktballetjes en een kruidige curryjus. Top voor herfstachtige dagen waarop je lekker én gemak wilt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig