Viscurry met broccoli (advertorial)

Kabeljauw past mooi bij de frisse smaken van citroengras, tamarinde gember en limoen van de gele curry. Samen met kokosmelk, rijst en broccoli ze je het zó deze viscurry op tafel.

695 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden

14 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en hou de rijst warm met de deksel op de pan.

  2. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en kook in 5 min. beetgaar. Giet af.

  3. Snijd de knoflook fijn en de ui in dunne halve ringen. Rasp de gember en snijd de paprika in ringen. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en gember toe en fruit 2 min. Doe de paprika erbij en bak 3 min.

  4. Voeg de currypasta toe en bak 2 min. Roer de kokosmelk erdoor. Halveer de limoen en pers de helft van de limoen uit. Voeg het limoensap en de sojasaus toe aan de curry en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Snijd de kabeljauwhaasjes in stukken van 5 cm. Laat de bamboescheuten uitlekken en voeg met de vis toe aan de curry. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 7 min. zachtjes koken tot de vis gaar is. Voeg de laatste 3 min. de broccoli toe.

  6. Snijd de rest van de limoen in partjes en snijd de koriander fijn. Schep de rijst in een kleine kom, druk licht aan en stort uit op een bord. Serveer de curry ernaast. Bestrooi met de koriander en serveer met een partje limoen.

Viscurry met broccoli (advertorial)

Kabeljauw past mooi bij de frisse smaken van citroengras, tamarinde gember en limoen van de gele curry. Samen met kokosmelk, rijst en broccoli ze je het zó deze viscurry op tafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig