Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgette in schuine dunne plakken van 0.5 cm dik. Meng de courgette met ⅔ van de olie. Verdeel de courgette en cherrytomaten (met tak) over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 min. in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Rooster de pistachenoten 5 min., laat afkoelen op een bord en hak grof. Snipper de ui.
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 3 min.
Giet de orzo af, maar bewaar een kopje kookvocht. Meng de orzo met de pesto, ui en de helft van de courgette. Voeg 50 ml kookvocht (per 4 personen) toe en verwarm nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de orzo over de borden en verdeel de rest van de courgette, de tomaten, pistachenoten en kaas erover. Serveer direct.
Orzo met pesto pomodori en pistache (advertorial)
Pasta pesto is altijd een goed idee! Ga een keertje voor rode pesto voor een umami kick. Pistache geeft het nog een extra kick. Probeer maar eens!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Orzo met pesto pomodori en pistache (advertorial)
Pasta pesto is altijd een goed idee! Ga een keertje voor rode pesto voor een umami kick. Pistache geeft het nog een extra kick. Probeer maar eens!

hoofdgerecht
4 personen
600 kcal
25 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgette in schuine dunne plakken van 0.5 cm dik. Meng de courgette met ⅔ van de olie. Verdeel de courgette en cherrytomaten (met tak) over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 min. in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Rooster de pistachenoten 5 min., laat afkoelen op een bord en hak grof. Snipper de ui.
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 3 min.
Giet de orzo af, maar bewaar een kopje kookvocht. Meng de orzo met de pesto, ui en de helft van de courgette. Voeg 50 ml kookvocht (per 4 personen) toe en verwarm nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de orzo over de borden en verdeel de rest van de courgette, de tomaten, pistachenoten en kaas erover. Serveer direct.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 courgettes
3 el milde olijfolie
250 g sweet cherry tomaten
40 g biologische pistachenoten
1 middelgrote ui
300 g Grand'Italia orzo tradizionali
90 g Grand’Italia pesto pomodori e pistacchi
40 g Grana Padano kaasflakes
Dit heb je nodig
bakpapier