Orzo met pesto pomodori en pistache (advertorial)

Pasta pesto is altijd een goed idee! Ga een keertje voor rode pesto voor een umami kick. Pistache geeft het nog een extra kick. Probeer maar eens!

600 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 25 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgette in schuine dunne plakken van 0.5 cm dik. Meng de courgette met ⅔ van de olie. Verdeel de courgette en cherrytomaten (met tak) over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 min. in de oven.

  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Rooster de pistachenoten 5 min., laat afkoelen op een bord en hak grof. Snipper de ui.

  3. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 3 min.

  4. Giet de orzo af, maar bewaar een kopje kookvocht. Meng de orzo met de pesto, ui en de helft van de courgette. Voeg 50 ml kookvocht (per 4 personen) toe en verwarm nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verdeel de orzo over de borden en verdeel de rest van de courgette, de tomaten, pistachenoten en kaas erover. Serveer direct.

Orzo met pesto pomodori en pistache (advertorial)

Pasta pesto is altijd een goed idee! Ga een keertje voor rode pesto voor een umami kick. Pistache geeft het nog een extra kick. Probeer maar eens!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig