Snijd de komkommer met een dunschiller in lange linten. Meng de komkommer met het sesamzaad, ⅔ van de rijstazijn, sesamolie, kristalsuiker en eventueel zout. Voeg het water toe, meng en laat staan tot gebruik.
Snijd de uien in halve ringen. Giet de kimchi af en bewaar 2 el kimchivocht (per 4 personen). Snijd de kimchi fijn. Verhit de helft van de olie in een pan en fruit de ui 15 min. op middelhoog vuur. Voeg de basterdsuiker, kimchi, kimchivocht en de rest van de rijstazijn toe en laat nog 15 min. karamelliseren terwijl je blijft roeren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng ondertussen in een kom het gehakt met de Korean BBQ-kruiden. Vorm 4 hamburgers van het gehakt (per 4 personen).
Snijd de broodjes horizontaal open. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de burgers in 6 min. goudbruin. Keer halverwege, haal uit de pan en houd warm. Bak in het achtergebleven bakvet de hamburgerbroodjes aan de snijkanten in 2 min bruin.
Giet de komkommer af. Bestrijk de onderkant van het broodje met de helft van de chipotlemayonaise. Beleg met de burger, gekaramelliseerde kimchi-uien en de komkommer. Bestrijk de snijkant van de andere helft van het broodje met de rest van de chipotlemayonaise.
Korean BBQ hamburger met chipotle mayo (advertorial)
Een burger met door de Koreaanse keuken geïnspireerde smaken: BBQ kruiden, sesam en kimchi. Een cadeautje op een broodje.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Korean BBQ hamburger met chipotle mayo (advertorial)
Een burger met door de Koreaanse keuken geïnspireerde smaken: BBQ kruiden, sesam en kimchi. Een cadeautje op een broodje.

hoofdgerecht
4 personen
730 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de komkommer met een dunschiller in lange linten. Meng de komkommer met het sesamzaad, ⅔ van de rijstazijn, sesamolie, kristalsuiker en eventueel zout. Voeg het water toe, meng en laat staan tot gebruik.
Snijd de uien in halve ringen. Giet de kimchi af en bewaar 2 el kimchivocht (per 4 personen). Snijd de kimchi fijn. Verhit de helft van de olie in een pan en fruit de ui 15 min. op middelhoog vuur. Voeg de basterdsuiker, kimchi, kimchivocht en de rest van de rijstazijn toe en laat nog 15 min. karamelliseren terwijl je blijft roeren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng ondertussen in een kom het gehakt met de Korean BBQ-kruiden. Vorm 4 hamburgers van het gehakt (per 4 personen).
Snijd de broodjes horizontaal open. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de burgers in 6 min. goudbruin. Keer halverwege, haal uit de pan en houd warm. Bak in het achtergebleven bakvet de hamburgerbroodjes aan de snijkanten in 2 min bruin.
Giet de komkommer af. Bestrijk de onderkant van het broodje met de helft van de chipotlemayonaise. Beleg met de burger, gekaramelliseerde kimchi-uien en de komkommer. Bestrijk de snijkant van de andere helft van het broodje met de rest van de chipotlemayonaise.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
½ komkommer
1 el sesamzaad
3 el rijstazijn
1 tl sesamolie
1 tl kristalsuiker
2 el water
3 middelgrote uien
150 g kimchi in pot
2 el zonnebloemolie
2 el lichte basterdsuiker
500 g rundergehakt
2 el Santa Maria Korean BBQ-kruiden
4 hamburgerbroodjes
8 el Santa Maria chipotle chili mayo
Dit heb je nodig
dunschiller