Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de helft van de rode uien in dunne halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak 1 min. op middelhoog vuur. Voeg het rulgehakt, paprikapoeder en komijn toe en bak 3 min. Voeg de tomatenpuree en het water toe en bak nog 2 min. op laag vuur.
Verdeel de helft van de nachochips over een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi de helft van het gehakt en de helft van de kaas erover. Maak nog een laag door de rest van de nachochips, de rest van het gehakt en de rest van de kaas erover te verdelen. Bak ca. 10 min. in de oven tot de kaas gesmolten is.
Snipper ondertussen de rest van de ui, snijd de tomaten in kleine blokjes en de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de ui, tomaat en koriander met 1 tl limoenrasp en 2 el -sap (per 8 porties). Breng op smaak met peper. Snijd de jalapeño in plakjes.
Haal de nacho’s uit de oven. Verdeel de tomatensalsa en jalapeño erover. Besprenkel met de chipotle mayo.
Vega loaded nachos met chipotle-mayo (advertorial)
Nacho’s belegd met kaas en salsa is populaire streetfood, omdat je het snel kunt eten en het makkelijk te delen is. Warm uit de oven en met de rokerige smaak van de chipotle mayo. Wie wil er een portie?
- combinatietipLekker met extra limoenpartjes.
- combinatietipOok lekker met jalapeño lime mayo.
- achtergrondinfoIn de vorm zoals wij ze nu kennen, bestaan nacho’s pas zo’n tachtig jaar. In Mexico is de voorganger van nachochips al eeuwenlang bekend onder de naam totopos: gefrituurde of geroosterde stukjes maïstortilla.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Vega loaded nachos met chipotle-mayo (advertorial)
Nacho’s belegd met kaas en salsa is populaire streetfood, omdat je het snel kunt eten en het makkelijk te delen is. Warm uit de oven en met de rokerige smaak van de chipotle mayo. Wie wil er een portie?

8 porties
340 kcal
25 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de helft van de rode uien in dunne halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak 1 min. op middelhoog vuur. Voeg het rulgehakt, paprikapoeder en komijn toe en bak 3 min. Voeg de tomatenpuree en het water toe en bak nog 2 min. op laag vuur.
Verdeel de helft van de nachochips over een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi de helft van het gehakt en de helft van de kaas erover. Maak nog een laag door de rest van de nachochips, de rest van het gehakt en de rest van de kaas erover te verdelen. Bak ca. 10 min. in de oven tot de kaas gesmolten is.
Snipper ondertussen de rest van de ui, snijd de tomaten in kleine blokjes en de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de ui, tomaat en koriander met 1 tl limoenrasp en 2 el -sap (per 8 porties). Breng op smaak met peper. Snijd de jalapeño in plakjes.
Haal de nacho’s uit de oven. Verdeel de tomatensalsa en jalapeño erover. Besprenkel met de chipotle mayo.
combinatietip:Lekker met extra limoenpartjes.
combinatietip:Ook lekker met jalapeño lime mayo.
achtergrondinfo:In de vorm zoals wij ze nu kennen, bestaan nacho’s pas zo’n tachtig jaar. In Mexico is de voorganger van nachochips al eeuwenlang bekend onder de naam totopos: gefrituurde of geroosterde stukjes maïstortilla.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
2 rode uien
2 el zonnebloemolie
375 g plantaardig rulgehakt
1 tl gerookte-paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
2 el tomatenpuree
100 ml water
185 g Santa Maria nacho chips
200 g pittige geraspte kaas 45+
250 g cocktailtomaten
7½ g verse koriander
1 biologische limoen
1 verse groene jalapeñopeper
3 el Santa Maria chipotle chili mayo
Dit heb je nodig
bakpapier