Snijd de onderkant van de paddenstoelen en de shiitake in plakjes. Verhit de helft van de olie in een soeppan op hoog vuur en bak de shiitake 4 min. Voeg daarna de bundelzwam en beukenzwam toe en bak nog 4 min. mee. Schep de paddenstoelen uit de pan en houd apart.
Rasp de gember en knoflook. Giet de rest van de olie in dezelfde pan, voeg de gember en knoflook toe en fruit 2 min. Voeg de misopasta toe en bak 2 min. mee. Voeg de tahin en sojasaus toe en roer door.
Los het bouillonblokje op in het kokende water. Giet dit bij het miso-mengsel. Zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat de soep 15 min. zachtjes koken.
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de eieren in 6½ min. halfzacht. Laat ze schrikken onder koud water. Pel en halveer ze.
Snijd de bosui in dunne, schuine ringen. Verdeel de soep over de kommen en voeg de noedels toe. Verdeel de paddenstoelen, mais, nori snack, ginger sticks, bosui en de gehalveerde eieren erover. Bestrooi met het sesamzaad.
Noedelsoep met miso (advertorial)
Miso is de belangrijkste smaakmaker in deze noedelsoep. Samen met ramen, paddenstoelen en een zachtgekookt eitje wordt het een vullende maaltijdsoep.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Noedelsoep met miso (advertorial)
Miso is de belangrijkste smaakmaker in deze noedelsoep. Samen met ramen, paddenstoelen en een zachtgekookt eitje wordt het een vullende maaltijdsoep.

hoofdgerecht
4 personen
580 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de onderkant van de paddenstoelen en de shiitake in plakjes. Verhit de helft van de olie in een soeppan op hoog vuur en bak de shiitake 4 min. Voeg daarna de bundelzwam en beukenzwam toe en bak nog 4 min. mee. Schep de paddenstoelen uit de pan en houd apart.
Rasp de gember en knoflook. Giet de rest van de olie in dezelfde pan, voeg de gember en knoflook toe en fruit 2 min. Voeg de misopasta toe en bak 2 min. mee. Voeg de tahin en sojasaus toe en roer door.
Los het bouillonblokje op in het kokende water. Giet dit bij het miso-mengsel. Zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat de soep 15 min. zachtjes koken.
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de eieren in 6½ min. halfzacht. Laat ze schrikken onder koud water. Pel en halveer ze.
Snijd de bosui in dunne, schuine ringen. Verdeel de soep over de kommen en voeg de noedels toe. Verdeel de paddenstoelen, mais, nori snack, ginger sticks, bosui en de gehalveerde eieren erover. Bestrooi met het sesamzaad.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g paddenstoelen voor wokgerechten & noedels
3 el zonnebloemolie
20 g verse gember
4 tenen knoflook
1½ el Saitaku shiro miso paste
2 el tahin
2 el sojasaus
1 groentebouillontablet minder zout
300 g Saitaku udon noodles
4 middelgrote scharreleieren
1 bosui
190 g mais in blik
4 g Saitaku nori snack
4 el poke ginger sticks
1 el sesamzaad