Noedelsoep met miso (advertorial)

Miso is de belangrijkste smaakmaker in deze noedelsoep. Samen met ramen, paddenstoelen en een zachtgekookt eitje wordt het een vullende maaltijdsoep.

580 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

15 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de onderkant van de paddenstoelen en de shiitake in plakjes. Verhit de helft van de olie in een soeppan op hoog vuur en bak de shiitake 4 min. Voeg daarna de bundelzwam en beukenzwam toe en bak nog 4 min. mee. Schep de paddenstoelen uit de pan en houd apart.

  2. Rasp de gember en knoflook. Giet de rest van de olie in dezelfde pan, voeg de gember en knoflook toe en fruit 2 min. Voeg de misopasta toe en bak 2 min. mee. Voeg de tahin en sojasaus toe en roer door.

  3. Los het bouillonblokje op in het kokende water. Giet dit bij het miso-mengsel. Zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat de soep 15 min. zachtjes koken.

  4. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Kook de eieren in 6½ min. halfzacht. Laat ze schrikken onder koud water. Pel en halveer ze.

  6. Snijd de bosui in dunne, schuine ringen. Verdeel de soep over de kommen en voeg de noedels toe. Verdeel de paddenstoelen, mais, nori snack, ginger sticks, bosui en de gehalveerde eieren erover. Bestrooi met het sesamzaad.

Noedelsoep met miso (advertorial)

Miso is de belangrijkste smaakmaker in deze noedelsoep. Samen met ramen, paddenstoelen en een zachtgekookt eitje wordt het een vullende maaltijdsoep.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig