Noedelsoep met miso (advertorial)

Miso is de belangrijkste smaakmaker in deze noedelsoep. Samen met ramen, paddenstoelen en een zachtgekookt eitje wordt het een vullende maaltijdsoep.

580 kcal

30 min. bereiden

3.8/5

(6)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 300 gram paddenstoelen voor wokgerechten & noedels

    paddenstoelen voor wokgerechten & noedels

  • 3 eetlepel zonnebloemolie

    zonnebloemolie

  • 20 gram verse gember

    verse gember

  • 4 tenen knoflook

    knoflook

  • 1.5 eetlepel Saitaku shiro miso paste

    Saitaku shiro miso paste

  • 2 eetlepel tahin

    tahin

  • 2 eetlepel sojasaus

    sojasaus

  • 1 groentebouillontablet minder zout

    groentebouillontablet minder zout

  • 300 gram Saitaku udon noodles

    Saitaku udon noodles

  • 4 middelgrote scharreleieren

    middelgrote scharreleieren

  • 1 bosui

    bosui

  • 190 gram mais in blik

    mais in blik

  • 4 gram Saitaku nori snack

    Saitaku nori snack

  • 4 eetlepel poke ginger sticks

    poke ginger sticks

  • 1 eetlepel sesamzaad

    sesamzaad

Allerhande special - Wereldsmaken 2025

Aan de slag

  1. Snijd de onderkant van de paddenstoelen en de shiitake in plakjes. Verhit de helft van de olie in een soeppan op hoog vuur en bak de shiitake 4 min. Voeg daarna de bundelzwam en beukenzwam toe en bak nog 4 min. mee. Schep de paddenstoelen uit de pan en houd apart.

  2. Rasp de gember en knoflook. Giet de rest van de olie in dezelfde pan, voeg de gember en knoflook toe en fruit 2 min. Voeg de misopasta toe en bak 2 min. mee. Voeg de tahin en sojasaus toe en roer door.

  3. Los het bouillonblokje op in het kokende water. Giet dit bij het miso-mengsel. Zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat de soep 15 min. zachtjes koken.

  4. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Kook de eieren in 6½ min. halfzacht. Laat ze schrikken onder koud water. Pel en halveer ze.

  6. Snijd de bosui in dunne, schuine ringen. Verdeel de soep over de kommen en voeg de noedels toe. Verdeel de paddenstoelen, mais, nori snack, ginger sticks, bosui en de gehalveerde eieren erover. Bestrooi met het sesamzaad.

Wat vond je van dit recept?

Noedelsoep met miso (advertorial)

Miso is de belangrijkste smaakmaker in deze noedelsoep. Samen met ramen, paddenstoelen en een zachtgekookt eitje wordt het een vullende maaltijdsoep.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig