Kip teriyaki spiesjes (advertorial)

Teriyakisaus is misschien wel alles wat je wil in een saus: zoete en hartig tegelijk! Deze Japanse favoriet maakt indruk én is verrassend makkelijk.

115 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de kipdijfilet in blokjes van 2.5 cm. Rasp de gember fijn. Meng de gember met de kipdijfiletblokjes en 3/5 van de teriyakisaus. Laat 30 min. marineren in de koelkast. Rijg het vlees aan de spiesjes.

  2. Verhit de grillpan zonder olie of boter en bak de teriyakispiesjes 10-12 min. Keer halverwege.

  3. Snijd ondertussen de bosui in fijne ringetjes. Serveer de spiesjes met de rest van de teriyakisaus en bestrooi met de bosuitjes.

  • achtergrondinfoTeriyaki is een Japanse kooktechniek waarbij gegrild vlees, vis of groente wordt gelakt met een zoete saus op basis van sojasaus, mirin en suiker. Tegenwoordig kennen we deze combinatie als teriyakisaus. Het woord ‘teriyaki’ verwijst naar de glanzende (teri) lak en de grilltechniek (yaki).
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Kip teriyaki spiesjes (advertorial)

Teriyakisaus is misschien wel alles wat je wil in een saus: zoete en hartig tegelijk! Deze Japanse favoriet maakt indruk én is verrassend makkelijk.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig