Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de kipdijfilet op middelhoog vuur in 5 min. rondom aan. Haal de kip uit de pan en hou apart. Laat het bakvet in de pan.
Snipper de uien en snijd de chorizo in kleine blokjes. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de ui en chorizo 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. Voeg de cayennepeper, polpa, ⅕ van de rode wijn, water, takjes tijm en de gebakken kip toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 25 min. zachtjes koken.
Laat ondertussen de bonen uitlekken en voeg de laatste 3 min. toe aan de stoof. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Verwijder de takjes tijm uit de stoof en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de peterselie fijn en verdeel over de stoof. Serveer met het stokbrood en de rest van de wijn.
Rodewijn-kipstoof met chorizo en cannellinibonen (advertorial)
Niets fijner dan een pruttelende stoof op het fornuis. Lekker met kip, chorizo en cannellinibonen en een pittige tomatensaus. Met stokbrood én rode wijn voor een perfecte smaakcombinatie.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Rodewijn-kipstoof met chorizo en cannellinibonen (advertorial)
Niets fijner dan een pruttelende stoof op het fornuis. Lekker met kip, chorizo en cannellinibonen en een pittige tomatensaus. Met stokbrood én rode wijn voor een perfecte smaakcombinatie.

hoofdgerecht
4 personen
745 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de kipdijfilet op middelhoog vuur in 5 min. rondom aan. Haal de kip uit de pan en hou apart. Laat het bakvet in de pan.
Snipper de uien en snijd de chorizo in kleine blokjes. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de ui en chorizo 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. Voeg de cayennepeper, polpa, ⅕ van de rode wijn, water, takjes tijm en de gebakken kip toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 25 min. zachtjes koken.
Laat ondertussen de bonen uitlekken en voeg de laatste 3 min. toe aan de stoof. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Verwijder de takjes tijm uit de stoof en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de peterselie fijn en verdeel over de stoof. Serveer met het stokbrood en de rest van de wijn.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 el milde olijfolie
430 g scharrelkipdijfilet
2 middelgrote uien
100 g chorizo
70 g tomatenpuree
1 tl gemalen cayennepeper
400 g polpa in blik
750 ml Lindeman's Bin 45 cabernet sauvignon
100 ml water
5 g verse tijm
400 g cannellinibonen in blik
100 g babyspinazie
10 g verse platte peterselie
1 vers wit stokbrood