Verwarm de oven voor op 175 °C. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Prak de bananen fijn en hak de helft van de chocola in stukjes.
Klop de boter met de suiker, ⅔ van het vanille-extract en eventueel zout in een kom en klop met een mixer in 5 min. tot een luchtig mengsel. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor.
Voeg de banaan toe. Zeef de tarwebloem, baking soda en kardemom boven het beslag en spatel erdoor. Meng de chocoladestukjes door het beslag. Verdeel het beslag over de cakevorm, bestrooi met het sesamzaad en bak in ca. 40 min. gaar in de oven. Laat 30 min. afkoelen, haal uit de vorm en laat in 1 uur op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop ondertussen de mascarpone met de poedersuiker en de rest van het vanille-extract in 5 min. luchtig. Doe in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Spuit het mascarponemengsel op de bovenkant van de bananencake. Breek de rest van de chocola in driehoekjes en verdeel erover.
Chocolade-bananenbrood met sesam (advertorial)
Een paar overrijpe bananen op je fruitschaal? Maak er een bananencake van. Van deze met chocolade lust iedereen wel een plakje (of 2).
- bereidingstipJe kunt de bananencake t/m stap 3 een dag van tevoren maken. Bewaar in de vorm en dek af. Verdeel vlak voor het serveren de mascarpone, chocola en het sesamzaad erover.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Chocolade-bananenbrood met sesam (advertorial)
Een paar overrijpe bananen op je fruitschaal? Maak er een bananencake van. Van deze met chocolade lust iedereen wel een plakje (of 2).

12 porties
420 kcal
20 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Prak de bananen fijn en hak de helft van de chocola in stukjes.
Klop de boter met de suiker, ⅔ van het vanille-extract en eventueel zout in een kom en klop met een mixer in 5 min. tot een luchtig mengsel. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor.
Voeg de banaan toe. Zeef de tarwebloem, baking soda en kardemom boven het beslag en spatel erdoor. Meng de chocoladestukjes door het beslag. Verdeel het beslag over de cakevorm, bestrooi met het sesamzaad en bak in ca. 40 min. gaar in de oven. Laat 30 min. afkoelen, haal uit de vorm en laat in 1 uur op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop ondertussen de mascarpone met de poedersuiker en de rest van het vanille-extract in 5 min. luchtig. Doe in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Spuit het mascarponemengsel op de bovenkant van de bananencake. Breek de rest van de chocola in driehoekjes en verdeel erover.
bereidingstip:Je kunt de bananencake t/m stap 3 een dag van tevoren maken. Bewaar in de vorm en dek af. Verdeel vlak voor het serveren de mascarpone, chocola en het sesamzaad erover.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
125 g ongezouten roomboter
2 rijpe bananen
180 g Verkade melkchocolade romig
90 g lichtbruine basterdsuiker
1½ tl vanille-extract
3 middelgrote scharreleieren
300 g tarwebloem
1 tl baking soda
½ el gemalen kardemom
30 g sesamzaad
250 g mascarpone
30 g poedersuiker
Dit heb je nodig
cakevorm (30 cm, ingevet)
bakpapier