Pumpkin spice pancakes (advertorial)

Alles wat je wil op een koude herfstochtend: ontbijten met fluffy pancakes met een pumpkin spice swirl én een toef opgeklopte boter.

185 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder, baksoda en het zout in een mengkom en roer goed door. Voeg de karnemelk en eieren toe en mix kort met een handmixer tot alles net gemengd is. Laat het beslag minimaal 10 min. rusten.

  2. Meng ondertussen de honing met ⅔ van de pumpkin spice en schep het mengsel in de spuitzak.

  3. Klop met de handmixer de boter met de rest van de pumpkin spice en de vanillesuiker tot luchtig en licht van kleur. Snijd de ongeschilde peer in de lengte in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in de lengte in dunne plakken.

  4. Knip een klein puntje van de spuitzak zodat je een opening van ca. 3 mm hebt. Verhit ¼ van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Schep 3 hoopjes beslag in de pan (per 4 personen) en spuit direct ¼ van de pumpkin spice-honing in een spiraal over het beslag.

  5. Bak de pancakes 2-3 min. en keer halverwege. Schep op een bord en hou warm onder een stuk aluminiumfolie. Maak zo ook de rest van de pancakes.

  6. Leg de pancakes op borden en verdeel de opgeklopte pumpkin spice boter in toefjes erop. Serveer met de plakjes peer.

Gerelateerde recepten

Pumpkin spice pancakes (advertorial)

Alles wat je wil op een koude herfstochtend: ontbijten met fluffy pancakes met een pumpkin spice swirl én een toef opgeklopte boter.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig