Laat de paprikablokjes ontdooien.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de spekjes in 7 min. lichtbruin en knapperig. Schep op een bord en laat het vet achter in de pan.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Bak de ui 10 min. op middelhoog vuur in dezelfde pan tot gekaramelliseerd. Voeg de paprikablokjes toe en bak 5 min. mee. Voeg de spekjes en de spinazie toe en roer door tot deze ontdooid is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal van het vuur en laat staan tot gebruik.
Bekleed de springvorm met bakpapier en vervolgens met het hartige taartdeeg. Prik gaatjes in de bodem.
Hak de noten grof. Klop de eieren los, meng door het groentemengsel en schenk over de taartbodem. Bestrooi met de noten en dek af met aluminiumfolie. Bak de hartige taart in ca. 50 min. gaar in de oven. Verwijder na 25 min. de aluminiumfolie.
Haal de hartige taart uit de oven, laat 5 min. afkoelen en verwijder de springvorm. Serveer lauwwarm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Hartige taart met romige spinazie en paprika (advertorial)
Weinig ingrediënten, véél smaak. Deze hartige taart met spinazie, paprika en spekjes zet je al binnen 20 minuten in de oven. Dan kun jij lekker ontspannen én snel aan tafel.
- combinatietipLekker met een frisse salade.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Hartige taart met romige spinazie en paprika (advertorial)
Weinig ingrediënten, véél smaak. Deze hartige taart met spinazie, paprika en spekjes zet je al binnen 20 minuten in de oven. Dan kun jij lekker ontspannen én snel aan tafel.

hoofdgerecht
4 personen
615 kcal
20 min. bereiden
5 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Laat de paprikablokjes ontdooien.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de spekjes in 7 min. lichtbruin en knapperig. Schep op een bord en laat het vet achter in de pan.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Bak de ui 10 min. op middelhoog vuur in dezelfde pan tot gekaramelliseerd. Voeg de paprikablokjes toe en bak 5 min. mee. Voeg de spekjes en de spinazie toe en roer door tot deze ontdooid is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal van het vuur en laat staan tot gebruik.
Bekleed de springvorm met bakpapier en vervolgens met het hartige taartdeeg. Prik gaatjes in de bodem.
Hak de noten grof. Klop de eieren los, meng door het groentemengsel en schenk over de taartbodem. Bestrooi met de noten en dek af met aluminiumfolie. Bak de hartige taart in ca. 50 min. gaar in de oven. Verwijder na 25 min. de aluminiumfolie.
Haal de hartige taart uit de oven, laat 5 min. afkoelen en verwijder de springvorm. Serveer lauwwarm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.
combinatietip:Lekker met een frisse salade.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
450 g diepvries paprikablokjes
100 g gerookte spekreepjes
1 middelgrote ui
450 g Iglo diepvries spinazie met Boursin
7 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
50 g ongezouten notenmix
6 middelgrote scharreleieren
Dit heb je nodig
springvorm (ø 26 cm, ingevet)
bakpapier