Zorg dat de roomboter goed koud is.
Kook de pompoenstukjes in 10-15 min. gaar. Giet af en stamp met een pureestamper tot een gladde puree.
Meng het bakmeel met de baking soda, kaneel, het zout en de poedersuiker. Rasp de koude boter grof erboven en kneed kort door met je handen.
Voeg de gepureerde pompoen, de appelstroop, ⅔ van het vanille-extract en de karnemelk toe. Meng snel tot een samenhangend deeg (kneed niet te lang om de scones luchtig te houden). Voeg eventueel nog een extra eetlepel karnemelk toe als het deeg te droog is.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestuif het aanrecht met wat bakmeel. Rol het deeg met de deegroller uit tot een plak van 2 cm dik. Vouw dubbel en rol opnieuw uit tot een rechthoekige plak van 2-3 cm dik. Herhaal nog 2 keer.
Snijd het deeg in 12 vierkante scones (per 12 stuks) en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de bakkwast met wat karnemelk en bak in de oven in ca. 12-15 min. goudbruin en gaar. Laat de scones 10 min. afkoelen op een rooster.
Klop ondertussen de slagroom lobbig. Klop de mascarpone in een andere kom los. Meng de mascarpone met de slagroom en de rest van het vanille-extract. Serveer samen met de rest van de appelstroop bij de scones.
Pompoenscones met appelstroop (advertorial)
Deze warme pompoen-kaneelscones worden nóg lekkerder met een zoete finishing touch. Door de vanilleroom en zoete appelstroop met kaneel en rozijnen kom je direct in herfstsferen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Pompoenscones met appelstroop (advertorial)
Deze warme pompoen-kaneelscones worden nóg lekkerder met een zoete finishing touch. Door de vanilleroom en zoete appelstroop met kaneel en rozijnen kom je direct in herfstsferen.

12 porties
250 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Zorg dat de roomboter goed koud is.
Kook de pompoenstukjes in 10-15 min. gaar. Giet af en stamp met een pureestamper tot een gladde puree.
Meng het bakmeel met de baking soda, kaneel, het zout en de poedersuiker. Rasp de koude boter grof erboven en kneed kort door met je handen.
Voeg de gepureerde pompoen, de appelstroop, ⅔ van het vanille-extract en de karnemelk toe. Meng snel tot een samenhangend deeg (kneed niet te lang om de scones luchtig te houden). Voeg eventueel nog een extra eetlepel karnemelk toe als het deeg te droog is.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestuif het aanrecht met wat bakmeel. Rol het deeg met de deegroller uit tot een plak van 2 cm dik. Vouw dubbel en rol opnieuw uit tot een rechthoekige plak van 2-3 cm dik. Herhaal nog 2 keer.
Snijd het deeg in 12 vierkante scones (per 12 stuks) en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de bakkwast met wat karnemelk en bak in de oven in ca. 12-15 min. goudbruin en gaar. Laat de scones 10 min. afkoelen op een rooster.
Klop ondertussen de slagroom lobbig. Klop de mascarpone in een andere kom los. Meng de mascarpone met de slagroom en de rest van het vanille-extract. Serveer samen met de rest van de appelstroop bij de scones.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
100 g koelverse flespompoen stukjes
300 g zelfrijzend bakmeel
1 tl baking soda
1 tl gemalen kaneel
½ tl zout
25 g poedersuiker
175 g Frutesse stroop van appels met kaneel & rozijnen
1½ tl vanille-extract
2 el karnemelk
75 ml verse slagroom
100 g mascarpone
100 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
pureestamper
deegroller
bakpapier
bakkwast