Pompoenscones met appelstroop (advertorial)

Deze warme pompoen-kaneelscones worden nóg lekkerder met een zoete finishing touch. Door de vanilleroom en zoete appelstroop met kaneel en rozijnen kom je direct in herfstsferen.

250 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 15 min. oventijd

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Zorg dat de roomboter goed koud is.

  2. Kook de pompoenstukjes in 10-15 min. gaar. Giet af en stamp met een pureestamper tot een gladde puree.

  3. Meng het bakmeel met de baking soda, kaneel, het zout en de poedersuiker. Rasp de koude boter grof erboven en kneed kort door met je handen.

  4. Voeg de gepureerde pompoen, de appelstroop, ⅔ van het vanille-extract en de karnemelk toe. Meng snel tot een samenhangend deeg (kneed niet te lang om de scones luchtig te houden). Voeg eventueel nog een extra eetlepel karnemelk toe als het deeg te droog is.

  5. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestuif het aanrecht met wat bakmeel. Rol het deeg met de deegroller uit tot een plak van 2 cm dik. Vouw dubbel en rol opnieuw uit tot een rechthoekige plak van 2-3 cm dik. Herhaal nog 2 keer.

  6. Snijd het deeg in 12 vierkante scones (per 12 stuks) en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de bakkwast met wat karnemelk en bak in de oven in ca. 12-15 min. goudbruin en gaar. Laat de scones 10 min. afkoelen op een rooster.

  7. Klop ondertussen de slagroom lobbig. Klop de mascarpone in een andere kom los. Meng de mascarpone met de slagroom en de rest van het vanille-extract. Serveer samen met de rest van de appelstroop bij de scones.

Gerelateerde recepten

Pompoenscones met appelstroop (advertorial)

Deze warme pompoen-kaneelscones worden nóg lekkerder met een zoete finishing touch. Door de vanilleroom en zoete appelstroop met kaneel en rozijnen kom je direct in herfstsferen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig