Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
Verhit ondertussen de helft van de olie in een hapjespan en bak de soepballetjes op middelhoog vuur in 6–8 min goudbruin en gaar. Schep de balletjes op een bord.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan op middelhoog vuur en fruit de ui ca. 4 min.
Voeg de pompoen en het water toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken.
Voeg de zuivelspread toe en roer door. Meng de penne en soepballetjes erdoor en verwarm nog 2 min. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de Grana Padano. Zet het vuur uit en meng de helft van de kaas en de rucola erdoor. Bestrooi met de rest van de kaas.
Romige pasta met balletjes en pompoen
Vanavond pasta? Maak het jezelf gemakkelijk en ga aan de slag met de romige penne met gehaktballetjes, pompoen en rucola. En heel veel kaas.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Romige pasta met balletjes en pompoen
Vanavond pasta? Maak het jezelf gemakkelijk en ga aan de slag met de romige penne met gehaktballetjes, pompoen en rucola. En heel veel kaas.

hoofdgerecht
4 personen
705 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
Verhit ondertussen de helft van de olie in een hapjespan en bak de soepballetjes op middelhoog vuur in 6–8 min goudbruin en gaar. Schep de balletjes op een bord.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan op middelhoog vuur en fruit de ui ca. 4 min.
Voeg de pompoen en het water toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken.
Voeg de zuivelspread toe en roer door. Meng de penne en soepballetjes erdoor en verwarm nog 2 min. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de Grana Padano. Zet het vuur uit en meng de helft van de kaas en de rucola erdoor. Bestrooi met de rest van de kaas.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g penne
2 el milde olijfolie
250 g rundersoepballetjes
1 ui
450 g diepvries biologische pompoenstukjes
150 ml water
200 g zuivelspread knoflook en kruiden
70 g Grana Padano 32+
85 g rucola
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker (Blue Home)