Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de broccoli, tuinerwten, prei en het kokend water toe en verkruimel het bouillonblokje erover. Breng aan de kook en laat 10-15 min. op laag vuur koken. Pureer de soep in de blender helemaal glad en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de kaas in plakjes en beleg ½ van de sneetjes brood ermee. Dek af met de rest van het brood. Besmeer de buitenkant van het brood aan beide kanten met de boter.
Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak het brood 5-6 min. tot het lichtbruin is en de kaas gesmolten. Keer halverwege.
Snijd de tosti’s elk in 9 gelijke blokjes. Verdeel de soep over diepe borden en besprenkel met de crispy chili oil. Verdeel de helft van de croutons erover. Serveer de rest ernaast.
Groene groentesoep met tosticroutons
Deze groene groentesoep dankt zijn kleur (en naam) aan de broccoli, erwten en prei die erin gaan. Plottwist: we maken er croutons bij van tosti's. Nog een extra pitje van crispy chili oil en voila: je hebt een nieuwe lievelings.
- resttipDe rest van de cheddar is lekker geraspt over een soep of als topping op een ovenschotel.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Groene groentesoep met tosticroutons
Deze groene groentesoep dankt zijn kleur (en naam) aan de broccoli, erwten en prei die erin gaan. Plottwist: we maken er croutons bij van tosti's. Nog een extra pitje van crispy chili oil en voila: je hebt een nieuwe lievelings.

hoofdgerecht
4 personen
595 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de broccoli, tuinerwten, prei en het kokend water toe en verkruimel het bouillonblokje erover. Breng aan de kook en laat 10-15 min. op laag vuur koken. Pureer de soep in de blender helemaal glad en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de kaas in plakjes en beleg ½ van de sneetjes brood ermee. Dek af met de rest van het brood. Besmeer de buitenkant van het brood aan beide kanten met de boter.
Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak het brood 5-6 min. tot het lichtbruin is en de kaas gesmolten. Keer halverwege.
Snijd de tosti’s elk in 9 gelijke blokjes. Verdeel de soep over diepe borden en besprenkel met de crispy chili oil. Verdeel de helft van de croutons erover. Serveer de rest ernaast.
resttip:De rest van de cheddar is lekker geraspt over een soep of als topping op een ovenschotel.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 tenen knoflook
1 el milde olijfolie
450 g diepvries broccoliroosjes
300 g fijne diepvries tuinerwten
225 g diepvries prei à la crème
800 ml kokend water
1 groentebouillonblokje
150 g cheddar aan stuk
8 sneetjes volkorenbrood
50 g ongezouten roomboter
4 tl crispy chili in oil
Dit heb je nodig
soeppan
blender