Groene groentesoep met tosticroutons

Deze groene groentesoep dankt zijn kleur (en naam) aan de broccoli, erwten en prei die erin gaan. Plottwist: we maken er croutons bij van tosti's. Nog een extra pitje van crispy chili oil en voila: je hebt een nieuwe lievelings.

595 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de broccoli, tuinerwten, prei en het kokend water toe en verkruimel het bouillonblokje erover. Breng aan de kook en laat 10-15 min. op laag vuur koken. Pureer de soep in de blender helemaal glad en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Snijd ondertussen de kaas in plakjes en beleg ½ van de sneetjes brood ermee. Dek af met de rest van het brood. Besmeer de buitenkant van het brood aan beide kanten met de boter.

  3. Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak het brood 5-6 min. tot het lichtbruin is en de kaas gesmolten. Keer halverwege.

  4. Snijd de tosti’s elk in 9 gelijke blokjes. Verdeel de soep over diepe borden en besprenkel met de crispy chili oil. Verdeel de helft van de croutons erover. Serveer de rest ernaast.

  • resttipDe rest van de cheddar is lekker geraspt over een soep of als topping op een ovenschotel.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Groene groentesoep met tosticroutons

Deze groene groentesoep dankt zijn kleur (en naam) aan de broccoli, erwten en prei die erin gaan. Plottwist: we maken er croutons bij van tosti's. Nog een extra pitje van crispy chili oil en voila: je hebt een nieuwe lievelings.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig