Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bosuitjes in fijne ringen en snijd de knoflook fijn. Giet de kikkererwten af.
Meng in een kom het water met de tomatensaus, ½ van de bosui en knoflook. Voeg de chilivlokken, kikkererwten en orzo toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de sperziebonen en ansjovis erover.
Dek af met aluminiumfolie en bak ca. 30 min. in de oven. Schep halverwege om en draai de bakplaat eventueel. Haal de bakplaat uit de oven, schep de orzo om en besprenkel met de olie en bestrooi met de rest van de bosui.
Traybake met orzo, bonen en ansjovis
Een bakplaat vol comfortfood, deze traybake met orzo! Samen met sperziebonen en kikkererwten heb je ook nog eens een flinke portie groente binnen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Traybake met orzo, bonen en ansjovis
Een bakplaat vol comfortfood, deze traybake met orzo! Samen met sperziebonen en kikkererwten heb je ook nog eens een flinke portie groente binnen.

hoofdgerecht
4 personen
515 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bosuitjes in fijne ringen en snijd de knoflook fijn. Giet de kikkererwten af.
Meng in een kom het water met de tomatensaus, ½ van de bosui en knoflook. Voeg de chilivlokken, kikkererwten en orzo toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de sperziebonen en ansjovis erover.
Dek af met aluminiumfolie en bak ca. 30 min. in de oven. Schep halverwege om en draai de bakplaat eventueel. Haal de bakplaat uit de oven, schep de orzo om en besprenkel met de olie en bestrooi met de rest van de bosui.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 bosuitjes
3 tenen knoflook
400 g kikkererwten
500 ml water
390 g basis tomatensaus Italiaanse kruiden
¼ tl chilivlokken
300 g biologische orzo
500 g diepvries gebroken sperziebonen
5 ansjovisfilets in olie in blik
2 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
bakpapier