Kerstkaasdessert met chutney-jelly

Dit kaasdessert krijgt een verrassende twist doordat de chutney wordt omgetoverd tot een frisse, glanzende jelly. De zachte kazen combineren perfect met de zoete en hartige smaak, waardoor dit nagerecht luxe en smaakvol wordt.

395 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 5 uur wachten

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Week de gelatine 10 min. in koud water. Bekleed de schaal met vershoudfolie. Doe het water met de chutney in een kleine steelpan en breng op laag vuur tegen de kook aan. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit, meng met het chutneymengsel tot de gelatine is opgelost en schep in de schaal. Zet in de koelkast en laat 5 uur opstijven.

  2. Snijd alle kazen in blokjes, punten en repen. Haal de chutney uit de koelkast, verwijder de folie en snijd de chutney in blokjes van 2 cm. Verdeel de helft van de chutneyblokjes, de rozemarijn en salie over de serveerschaal. Leg hier de druiven op en laat ze over de rand hangen. Verdeel alle stukjes kaas ertussen en verdeel de scrocchi, de rest van de chutneyblokjes en cranberry-notenmix erbij en serveer.

Gerelateerde recepten

Kerstkaasdessert met chutney-jelly

Dit kaasdessert krijgt een verrassende twist doordat de chutney wordt omgetoverd tot een frisse, glanzende jelly. De zachte kazen combineren perfect met de zoete en hartige smaak, waardoor dit nagerecht luxe en smaakvol wordt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig