Week de gelatine 10 min. in koud water. Bekleed de schaal met vershoudfolie. Doe het water met de chutney in een kleine steelpan en breng op laag vuur tegen de kook aan. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit, meng met het chutneymengsel tot de gelatine is opgelost en schep in de schaal. Zet in de koelkast en laat 5 uur opstijven.
Snijd alle kazen in blokjes, punten en repen. Haal de chutney uit de koelkast, verwijder de folie en snijd de chutney in blokjes van 2 cm. Verdeel de helft van de chutneyblokjes, de rozemarijn en salie over de serveerschaal. Leg hier de druiven op en laat ze over de rand hangen. Verdeel alle stukjes kaas ertussen en verdeel de scrocchi, de rest van de chutneyblokjes en cranberry-notenmix erbij en serveer.
Kerstkaasdessert met chutney-jelly
Dit kaasdessert krijgt een verrassende twist doordat de chutney wordt omgetoverd tot een frisse, glanzende jelly. De zachte kazen combineren perfect met de zoete en hartige smaak, waardoor dit nagerecht luxe en smaakvol wordt.
- biertipDonker, zwaar, warm en zoete tonen: Quadrupel.
- wijntipPort, fruitig: Kopke Port Fine Ruby.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kerstkaasdessert met chutney-jelly
Dit kaasdessert krijgt een verrassende twist doordat de chutney wordt omgetoverd tot een frisse, glanzende jelly. De zachte kazen combineren perfect met de zoete en hartige smaak, waardoor dit nagerecht luxe en smaakvol wordt.

nagerecht
12 personen
395 kcal
30 min. bereiden
5 uur wachten
Aan de slag
Week de gelatine 10 min. in koud water. Bekleed de schaal met vershoudfolie. Doe het water met de chutney in een kleine steelpan en breng op laag vuur tegen de kook aan. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit, meng met het chutneymengsel tot de gelatine is opgelost en schep in de schaal. Zet in de koelkast en laat 5 uur opstijven.
Snijd alle kazen in blokjes, punten en repen. Haal de chutney uit de koelkast, verwijder de folie en snijd de chutney in blokjes van 2 cm. Verdeel de helft van de chutneyblokjes, de rozemarijn en salie over de serveerschaal. Leg hier de druiven op en laat ze over de rand hangen. Verdeel alle stukjes kaas ertussen en verdeel de scrocchi, de rest van de chutneyblokjes en cranberry-notenmix erbij en serveer.
biertip:Donker, zwaar, warm en zoete tonen: Quadrupel (https://www.ah.nl/producten/product/wi601598).
wijntip:Port, fruitig: Kopke Port Fine Ruby (https://www.ah.nl/producten/product/wi127253).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
4 blaadjes gelatine
100 ml water
200 g AH Excellent Kerstmaker chutney balsamico & ui
170 g Blue d'Auvergne blauwaderkaas 50+
250 g Zaanlander oude kaas
155 g Franse roombrie 60+
185 g Port Salut roodkorstkaas 50+
15 g verse rozemarijn
15 g verse salie
500 g rode druiven
500 g pitloze witte druiven
75 g scrocchi toast met zeezout
100 g ongezouten cranberry notenmix
Dit heb je nodig
vershoudfolie
ovenschaal (10 x 15 cm)
AH Excellent serveerschaal ribbel (Ø 25,5 cm)