Snijd de kipfilet in blokjes van 1.5 cm. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kip 4 min. op middelhoog vuur, schep goed om. Schep uit de pan op een bord.
Smelt de boter in dezelfde pan, voeg de tuinerwten toe en bak 3 min. Voeg de slagroom toe en laat 2 min. zachtjes koken. Roer de kaas erdoor tot gesmolten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de kip erdoor. Laat 20 min. afkoelen.
Bekleed de kom met vershoudfolie, laat 5 cm over de rand heen hangen. Schep de vulling erin, druk goed aan en vouw de folie dicht. Leg 4 uur in de vriezer.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol de rollen bladerdeeg uit en snijd 2 cirkels van Ø 25 cm uit beide plakken. Gebruik het bijgeleverde bakpapier om de bakplaat mee te bekleden en leg 1 cirkel op het bakpapier. Leg de bevroren vulling met de platte kant naar beneden in het midden van het bladerdeeg.
Leg de tweede cirkel over de vulling, druk de lucht eruit en vouw de randen omhoog. Steek sterretjes uit de restjes bladerdeeg en plak ze erop.
Splits het ei, het eiwit gebruik je niet. Bestrijk de pithivier rondom met het eigeel.
Bak de pithivier 35-40 min. in de oven lichtbruin en gaar. Laat 15 min. rusten voor het aansnijden.
Kids pithivier met kip, tuinerwten en kaas
Kinderen zullen gegarandeerd smullen van deze kids-proof pithivier met kip, tuinerwten en gesmolten kaas. Snijd de bovenkant mooi in voor een extra feestelijk effect.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kids pithivier met kip, tuinerwten en kaas
Kinderen zullen gegarandeerd smullen van deze kids-proof pithivier met kip, tuinerwten en gesmolten kaas. Snijd de bovenkant mooi in voor een extra feestelijk effect.

hoofdgerecht
8 personen
450 kcal
25 min. bereiden
4 uur 35 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de kipfilet in blokjes van 1.5 cm. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kip 4 min. op middelhoog vuur, schep goed om. Schep uit de pan op een bord.
Smelt de boter in dezelfde pan, voeg de tuinerwten toe en bak 3 min. Voeg de slagroom toe en laat 2 min. zachtjes koken. Roer de kaas erdoor tot gesmolten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de kip erdoor. Laat 20 min. afkoelen.
Bekleed de kom met vershoudfolie, laat 5 cm over de rand heen hangen. Schep de vulling erin, druk goed aan en vouw de folie dicht. Leg 4 uur in de vriezer.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol de rollen bladerdeeg uit en snijd 2 cirkels van Ø 25 cm uit beide plakken. Gebruik het bijgeleverde bakpapier om de bakplaat mee te bekleden en leg 1 cirkel op het bakpapier. Leg de bevroren vulling met de platte kant naar beneden in het midden van het bladerdeeg.
Leg de tweede cirkel over de vulling, druk de lucht eruit en vouw de randen omhoog. Steek sterretjes uit de restjes bladerdeeg en plak ze erop.
Splits het ei, het eiwit gebruik je niet. Bestrijk de pithivier rondom met het eigeel.
Bak de pithivier 35-40 min. in de oven lichtbruin en gaar. Laat 15 min. rusten voor het aansnijden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
210 g scharrelkipdijfilet
1 el milde olijfolie
25 g ongezouten roomboter
300 g diepvries tuinerwten
100 ml verse slagroom
50 g geraspte jong belegen kaas
540 g rollen vers bladerdeeg
1 middelgroot scharrelei
Dit heb je nodig
vershoudfolie
mengkom (Ø 20 cm)
deegroller
sterrensteker
bakkwast