Kids pithivier met kip, tuinerwten en kaas

Kinderen zullen gegarandeerd smullen van deze kids-proof pithivier met kip, tuinerwten en gesmolten kaas. Snijd de bovenkant mooi in voor een extra feestelijk effect.

450 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 40 min. oventijd / 4 uur 35 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de kipfilet in blokjes van 1.5 cm. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kip 4 min. op middelhoog vuur, schep goed om. Schep uit de pan op een bord.

  2. Smelt de boter in dezelfde pan, voeg de tuinerwten toe en bak 3 min. Voeg de slagroom toe en laat 2 min. zachtjes koken. Roer de kaas erdoor tot gesmolten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de kip erdoor. Laat 20 min. afkoelen.

  3. Bekleed de kom met vershoudfolie, laat 5 cm over de rand heen hangen. Schep de vulling erin, druk goed aan en vouw de folie dicht. Leg 4 uur in de vriezer.

  4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol de rollen bladerdeeg uit en snijd 2 cirkels van Ø 25 cm uit beide plakken. Gebruik het bijgeleverde bakpapier om de bakplaat mee te bekleden en leg 1 cirkel op het bakpapier. Leg de bevroren vulling met de platte kant naar beneden in het midden van het bladerdeeg.

  5. Leg de tweede cirkel over de vulling, druk de lucht eruit en vouw de randen omhoog. Steek sterretjes uit de restjes bladerdeeg en plak ze erop.

  6. Splits het ei, het eiwit gebruik je niet. Bestrijk de pithivier rondom met het eigeel.

  7. Bak de pithivier 35-40 min. in de oven lichtbruin en gaar. Laat 15 min. rusten voor het aansnijden.

Gerelateerde recepten

Kids pithivier met kip, tuinerwten en kaas

Kinderen zullen gegarandeerd smullen van deze kids-proof pithivier met kip, tuinerwten en gesmolten kaas. Snijd de bovenkant mooi in voor een extra feestelijk effect.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig