Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en snijd in parten. Spoel de vongole onder koud stromend water. Verwijder de schelpen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat uitlekken in een vergiet.
Meng de boerenkool met ⅕ van de olie. Verdeel gelijkmatig over het mandje van de airfryer en bak in 10-15 min. knapperig op 140 °C airfryerstand.
Snijd ondertussen de knoflook in heel dunne plakjes en snijd de peterselie fijn.
Dep de zeebaarsfilets rondom droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit ⅖ van de olie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak de vis 3 min. op de huid. Keer om en bak nog 1 min.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote hapjespan en bak de knoflook 5 min. Voeg de vongole toe en schep om. Blus af met de witte wijn en laat 1 min. op hoog vuur met de deksel op de pan koken tot de schelpjes opengaan. Schud de pan een beetje. Breng op smaak met peper.
Schep de vongole met een schuimspaan uit de pan, laat het kookvocht in de pan. Haal met een vorkje het vlees uit ¾ van de schelpen. De lege schelpen gebruik je niet. Verhit het kookvocht op hoog vuur en voeg de ’nduja toe. Plet met de achterkant van een lepel en laat 3-5 min. inkoken. Roer het schelpdierenvlees en de peterselie erdoor.
Verdeel de zeebaars over de platte borden. Schep de rest van de schelpjes en de saus erop en verdeel de boerenkool erover. Serveer met de citroenpartjes.
Zeebaars met vongole en nduja
Geef je kerstdiner pit met zeebaars, vongole en romige ’nduja. Knapperige boerenkool en verrassende smaken maken dit visgerecht spannend, smaakvol en modern.
- wijntipBubbels, droog (licht gekoeld drinken): Fontanafredda Briccotondo Barbera Bio 75 cl
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Zeebaars met vongole en nduja
Geef je kerstdiner pit met zeebaars, vongole en romige ’nduja. Knapperige boerenkool en verrassende smaken maken dit visgerecht spannend, smaakvol en modern.

hoofdgerecht
4 personen
525 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en snijd in parten. Spoel de vongole onder koud stromend water. Verwijder de schelpen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat uitlekken in een vergiet.
Meng de boerenkool met ⅕ van de olie. Verdeel gelijkmatig over het mandje van de airfryer en bak in 10-15 min. knapperig op 140 °C airfryerstand.
Snijd ondertussen de knoflook in heel dunne plakjes en snijd de peterselie fijn.
Dep de zeebaarsfilets rondom droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit ⅖ van de olie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak de vis 3 min. op de huid. Keer om en bak nog 1 min.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote hapjespan en bak de knoflook 5 min. Voeg de vongole toe en schep om. Blus af met de witte wijn en laat 1 min. op hoog vuur met de deksel op de pan koken tot de schelpjes opengaan. Schud de pan een beetje. Breng op smaak met peper.
Schep de vongole met een schuimspaan uit de pan, laat het kookvocht in de pan. Haal met een vorkje het vlees uit ¾ van de schelpen. De lege schelpen gebruik je niet. Verhit het kookvocht op hoog vuur en voeg de ’nduja toe. Plet met de achterkant van een lepel en laat 3-5 min. inkoken. Roer het schelpdierenvlees en de peterselie erdoor.
Verdeel de zeebaars over de platte borden. Schep de rest van de schelpjes en de saus erop en verdeel de boerenkool erover. Serveer met de citroenpartjes.
wijntip:Bubbels, droog (licht gekoeld drinken): Fontanafredda Briccotondo Barbera Bio (https://www.ah.nl/producten/product/wi129655) 75 cl
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 biologische citroen
500 g verse vongole schelpjes
100 g verse boerenkool
5 el milde olijfolie
4 tenen knoflook
10 g verse platte peterselie
4 diepvries zeebaars
100 ml droge witte wijn
70 g 'nduja
Dit heb je nodig
airfryer