Varkenshaas met zwarte-knoflookjus

De combi van zwarte knoflookjus en sappige varkenshaas geeft een luxe uitstraling en zit bomvol umami. Luxe, verrassend en vol smaak: ideaal voor een kersttafel met een eigentijdse twist.

440 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 20 min. oventijd / 10 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de sjalot. Snijd de zwarte knoflook fijn. Verhit ½ van de olie in een kleine steelpan en fruit de sjalot 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de zwarte knoflook toe en bak 1 min. Blus af met de fond en voeg de suiker toe. Kook tot de helft in. Roer de azijn erdoor en breng op smaak met peper. Laat staan tot gebruik.

  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de vellen filodeeg op elkaar, rol strak op en snijd in dunne reepjes van 3 mm. Meng met de rest van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 4-6 min. lichtbruin en knapperig in de oven. Laat afkoelen tot gebruik. Laat de oven aan.

  3. Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en bestrooi met de funghi trifolati, peper en eventueel zout

  4. Verhit de boter in een grote koekenpan op hoog vuur en bak het vlees rondom 5 min. aan. Leg in de ovenschaal en bak 10-15 min. Keer halverwege. Haal uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 5-10 min. rusten.

  5. Doe ondertussen de zwarte knoflooksaus in de pan met het braadvet van de varkenshaas en verwarm 2-3 min. op laag vuur. Pureer met de staafmixer.

  6. Snijd het vlees in plakjes. Schep de jus op een serveerschaal. Verdeel het vlees erover. Bestrooi met de krokante filoreepjes.

  • combinatietipLekker met haricots verts en stoofpeertjes
  • bereidingstipJe kunt de varkenshaas ook in de pan garen in plaats van in de oven. Bak dan ca 15 min (afhankelijk van de dikte) op middelhoog vuur en keer regelmatig. Schep de boter er rondom op. Haal het vlees uit de pan en dek af met aluminiumfolie en laat 5-10 min. rusten.
  • wijntipRood en stevig: Ulisse Montepulciano d'Abruzzo 75 cl.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Varkenshaas met zwarte-knoflookjus

De combi van zwarte knoflookjus en sappige varkenshaas geeft een luxe uitstraling en zit bomvol umami. Luxe, verrassend en vol smaak: ideaal voor een kersttafel met een eigentijdse twist.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig