Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de helft van de kaas en snijd de rest in blokjes van 2 cm. Steek met de uitsteekvorm 16 sterren uit het bladerdeeg (per 8 personen) of gebruik een mesje.
Besmeer de helft van de deegsterren met de mosterd en verdeel de gerapte kaas erover. Breng op smaak met peper, leg de andere deegsterren erop. Maak de randen eventueel vochtig met water om ze beter te laten plakken en druk goed op elkaar.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het bladerdeeg met de melk en bak in 12-15 min. gaar.
Schaaf ondertussen de komkommer in dunne linten en rol op. Halveer de plakjes gekookte worst. Rijg de blokjes kaas en augurken aan prikkers. Prik de komkommerrolletjes, Amsterdamse uitjes, plakjes boerenmetworst, zilveruitjes en worst op prikkers. Prik alle prikkers in de serveertorens. Bespuit de kaassterren met de glitterspray en prik 2 kaassterren (per 8 personen) aan prikkers als piek op de serveertorens. Serveer de rest van de kaassterren erbij.
Nederlandse borrelkerstboom
Alle Nederlandse borrelklassiekers, van kaas tot worst en van aurgurk tot komkommer. Met mooie gouden ster bovenop de twee torens. Perfect om samen te delen.
- biertipFris, fruitig en kruidig: Weihenstephaner Hefeweissbier 0.5%.
- bereidingstipJe kunt de kaashapjes 4 uur van tevoren maken. Warm voor het serveren 4-6 min. op in de airfryer (160 °C).
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Nederlandse borrelkerstboom
Alle Nederlandse borrelklassiekers, van kaas tot worst en van aurgurk tot komkommer. Met mooie gouden ster bovenop de twee torens. Perfect om samen te delen.

8 personen
200 kcal
40 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de helft van de kaas en snijd de rest in blokjes van 2 cm. Steek met de uitsteekvorm 16 sterren uit het bladerdeeg (per 8 personen) of gebruik een mesje.
Besmeer de helft van de deegsterren met de mosterd en verdeel de gerapte kaas erover. Breng op smaak met peper, leg de andere deegsterren erop. Maak de randen eventueel vochtig met water om ze beter te laten plakken en druk goed op elkaar.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het bladerdeeg met de melk en bak in 12-15 min. gaar.
Schaaf ondertussen de komkommer in dunne linten en rol op. Halveer de plakjes gekookte worst. Rijg de blokjes kaas en augurken aan prikkers. Prik de komkommerrolletjes, Amsterdamse uitjes, plakjes boerenmetworst, zilveruitjes en worst op prikkers. Prik alle prikkers in de serveertorens. Bespuit de kaassterren met de glitterspray en prik 2 kaassterren (per 8 personen) aan prikkers als piek op de serveertorens. Serveer de rest van de kaassterren erbij.
biertip:Fris, fruitig en kruidig: Weihenstephaner Hefeweissbier 0.5% (https://www.ah.nl/producten/product/wi211425).
bereidingstip:Je kunt de kaashapjes 4 uur van tevoren maken. Warm voor het serveren 4-6 min. op in de airfryer (160 °C).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
120 g Goudse belegen kaas 48+
4 plakjes roomboterbladerdeeg
4 tl grove Zaanse mosterd
1 el halfvolle melk
¼ komkommer
45 g Gelderse gekookte worst borrel
40 g zoetzure cocktailaugurken
120 g Amsterdamse uitjes
100 g boerenmetworsten
20 g zilveruitjes
1 flesje glitterspray goud
Dit heb je nodig
uitsteekvorm ster (ca. 6 cm)
bakpapier
doosje cocktailprikkers
AH Excellent serveertorens mini