bewaar
Stevige linzensoep
Stevige linzensoep
bewaar

Stevige linzensoep

30 min. bereiden
30 min. wachten
81waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

linzen

1 grote

ui

3

preien

500 g

vastkokende aardappels

1 takje

rozemarijn

4

runderbraadworsten

1 teentje

knoflook

4 eetlepels

olijfolie

2

kruidenbouillontabletten

(zee)zout

(versgemalen) peper

Aan de slag

Linzen in zeef wassen, eventuele steentjes verwijderen. Ui pellen en fijn snipperen. Preien schoonmaken en in dikke ringen snijden. Aardappels schillen en in blokjes snijden. Rozemarijn van takje rissen en fijn hakken. Worsten met vork enkele keren inprikken om openbarsten te voorkomen. Knoflook pellen en in plakjes snijden. In (soep)pan 2 eetlepels olie verhitten. Ui en knoflook ca. 5 minuten zachtjes bakken. Prei, aardappelblokjes, knoflook, linzen, worst en rozemarijn toevoegen. Bouillontabletten erboven verkruimelen en 1 1/4 liter kokend water toevoegen. Soep opnieuw aan de kook brengen. Deksel op pan leggen en soep op laag vuur minstens 30 minuten laten sudderen, tot alle ingrediënten gaar zijn. Worsten uit pan nemen, in plakjes snijden en over vier borden verdelen. Soep op smaak brengen met zout en peper en in borden scheppen. Resterende olie erover druppelen.