Aardappels schillen, wassen en in gelijke stukken snijden. Met weinig water en zout in ca. 15 minuten gaar koken. Aardappels afgieten, kookvocht opvangen. Aardappels met stamper tot puree stampen, olie erdoor roeren. Van het kookvocht zoveel erdoor roeren dat een smeuïge puree ontstaat. Puree met zout en peper op smaak brengen.
- algemeenRoer er 50 g in reepjes gesneden plakjes rauwe ham of in plakjes gesneden olijven (50 g) of 1 eetlepel gehakte peterselie door.
Gerelateerde recepten
Aardappel-truffelpuree

bijgerecht
4 personen
280 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels schillen, wassen en in gelijke stukken snijden. Met weinig water en zout in ca. 15 minuten gaar koken. Aardappels afgieten, kookvocht opvangen. Aardappels met stamper tot puree stampen, olie erdoor roeren. Van het kookvocht zoveel erdoor roeren dat een smeuïge puree ontstaat. Puree met zout en peper op smaak brengen.
algemeen:Roer er 50 g in reepjes gesneden plakjes rauwe ham of in plakjes gesneden olijven (50 g) of 1 eetlepel gehakte peterselie door.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kilo kruimige aardappels
0 zout
5 eetlepels olijfolie met truffelaroma
0 versgemalen zwarte peper
Dit heb je nodig
aardappelstamper