Gevulde ossenstaartsoep
300 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
3
3 stengels
1
3 eetlepels
100 g
1 zakje
1 bakje
200 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2003 week 48-49 - 2003 week 48-49
Sjalotten pellen en snipperen. Bleekselderij schoonmaken en in reepjes snijden. Wortel schoonmaken en in blokjes snijden. In (soep)pan sjalot, bleekselderij en wortel in olie 2 minuten bakken. Rijst erdoor scheppen en ca. 2 minuten bakken tot korrels glanzen. Zakje soep en 1 liter water erdoor roeren, al roerend aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes doorkoken. Tomaatjes schoonmaken en halveren. Rosbief in reepjes snijden. Tomaatjes laatste minuut met soep meewarmen. Soep over vier grote soepkommen verdelen. Rosbiefreepjes erop leggen.
Gevulde ossenstaartsoep

hoofdgerecht
4 personen
300 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Sjalotten pellen en snipperen. Bleekselderij schoonmaken en in reepjes snijden. Wortel schoonmaken en in blokjes snijden. In (soep)pan sjalot, bleekselderij en wortel in olie 2 minuten bakken. Rijst erdoor scheppen en ca. 2 minuten bakken tot korrels glanzen. Zakje soep en 1 liter water erdoor roeren, al roerend aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes doorkoken. Tomaatjes schoonmaken en halveren. Rosbief in reepjes snijden. Tomaatjes laatste minuut met soep meewarmen. Soep over vier grote soepkommen verdelen. Rosbiefreepjes erop leggen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 sjalotten
3 stengels bleekselderij
1 winterwortel
3 eetlepels zonnebloemolie
100 g risottorijst
1 zakje ossenstaartsoep
1 bakje cherrytomaten
200 g rosbief




