In kom dressing kloppen van wasabipasta, sojasaus, rijstazijn en suiker. In koekenpan olie verhitten en zalm aan beide kanten 4 min. bakken, tot vis nét gaar is. Wasabidressing over zalm in pan schenken. Intussen taugé in vergiet leggen, kokend water erover schenken en taugé laten uitlekken. Taugé over vier warme borden verdelen, zalm erop leggen en eventueel achtergebleven dressing erover sprenkelen. Garneren met sprieten bieslook. Serveren met witte rijst en beetgare peultjes.
- algemeenDe rijstazijn in dit recept kan worden vervangen door 1 1/2 el witte-wijnazijn en 1/2 el water. De felgroene wasabipasta wordt wel Japanse mosterd genoemd. Deze is eventueel te vervangen door scherpe Dijonmosterd.
Gerelateerde recepten
Zalm met wasabidressing

hoofdgerecht
4 personen
370 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In kom dressing kloppen van wasabipasta, sojasaus, rijstazijn en suiker. In koekenpan olie verhitten en zalm aan beide kanten 4 min. bakken, tot vis nét gaar is. Wasabidressing over zalm in pan schenken. Intussen taugé in vergiet leggen, kokend water erover schenken en taugé laten uitlekken. Taugé over vier warme borden verdelen, zalm erop leggen en eventueel achtergebleven dressing erover sprenkelen. Garneren met sprieten bieslook. Serveren met witte rijst en beetgare peultjes.
algemeen:De rijstazijn in dit recept kan worden vervangen door 1 1/2 el witte-wijnazijn en 1/2 el water. De felgroene wasabipasta wordt wel Japanse mosterd genoemd. Deze is eventueel te vervangen door scherpe Dijonmosterd.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 theelepels wasabipasta
4 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels rijstazijn
1 theelepel suiker
2 eetlepels olie
4 zalmmoten
125 g taugé
½ zakje verse bieslook