Ovenschotel met gerookte zalm en spinazie

Altijd handig, een ovenschotel. Terwijl de oven zijn werk doet heb jij alvast de keuken opgeruimd.

600 kcal

15 min. bereiden, 5 min. oventijd

3.3/5

(762)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 200 ml room culinair

    room culinair

  • 1 eetlepel dijonmosterd

    dijonmosterd

  • 2 zakjes aardappelpuree voor ovenschotel

    aardappelpuree voor ovenschotel

  • 1 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 600 gram verse spinazie

    verse spinazie

  • 100 gram geraspte kaas voor ovengratin

    geraspte kaas voor ovengratin

  • 400 gram gerookte zalmsnippers

    gerookte zalmsnippers

Dit heb je nodig

  • ovenschaal


2004 nr. 03 - Vijf keer Oosters

Aan de slag

  1. Oven voorverwamen op 250 ºC. Room en mosterd met zout en peper naar smaak tot saus roeren. Puree volgens gebruiksaanwijzing bereiden.

  2. In een wokpan de olie verhitten en de helft van de spinazie al omscheppend laten slinken. Uit wok in vergiet scheppen en ook andere helft van de spinazie laten slinken. Vocht uit de spinazie drukken en op smaak brengen met peper en zout.

  3. Ovenschaal achtereenvolgens vullen met spinazie, zalmsnippers, aardappelpuree, roomsaus en gratinkaas. Ovenschotel 5 min. in de oven gratineren.

Wat vond je van dit recept?

Ovenschotel met gerookte zalm en spinazie

Altijd handig, een ovenschotel. Terwijl de oven zijn werk doet heb jij alvast de keuken opgeruimd.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig