Gehaktburgers met ananassalsa
Gehaktburgers met ananassalsa

Gehaktburgers met ananassalsa

30 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

500 g

half-om-halfgehakt

1

ei

1

beschuit

4 eetlepels

zoete chilisaus

750 g

ovenfrites

1 bos

bospeen

2 eetlepels

boter

1 blikje

ananasschijven op sap

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 °C. Gehakt mengen met ei, beschuit, helft van chilisaus, 1/2 tl zout en peper. Van gehakt 4 hamburgers vormen. Frites op met bakpapier beklede bakplaat leggen en in ca. 15 min. in midden van oven afbakken. Worteltjes in weinig water met zout in 10 min. gaarkoken. In koekenpan boter smelten en gehaktburgers aan beide kanten bruinbakken. Vuur laag zetten en vlees in 10 min. gaar laten worden. Ananas fijnsnijden en door rest van chilisaus scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Gehaktburgers op vier borden leggen, ananassalsa erop scheppen. Serveren met worteltjes en frites.