Schol met mosterdsaus
760 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 kilo kruimige aardappels
kruimige aardappels
2 zakjes geschrapte worteltjes
geschrapte worteltjes
25 gram boter
boter
4 gepaneerde schollen
gepaneerde schollen
0.5 zakje verse peterselie
verse peterselie
1 bekertje crème fraîche
crème fraîche
5 eetlepels mosterdsaus
mosterdsaus
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2004 week 24-25 - 2004 week 24-25
Aardappels schillen, wassen, in stukken snijden en in 20 min. gaarkoken. Worteltjes in 10-12 min. beetgaar koken. In 2 koekenpannen boter verhitten en vis in 8 min. gaarbakken, halverwege keren. Peterselie fijnknippen. Crème fraîche en mosterdsaus zachtjes verwarmen tot kookpunt. Op smaak brengen met peterselie, zout en peper. Schol over vier borden verdelen. Saus erover scheppen. Vis serveren met aardappels en worteltjes.
Schol met mosterdsaus

hoofdgerecht
4 personen
760 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels schillen, wassen, in stukken snijden en in 20 min. gaarkoken. Worteltjes in 10-12 min. beetgaar koken. In 2 koekenpannen boter verhitten en vis in 8 min. gaarbakken, halverwege keren. Peterselie fijnknippen. Crème fraîche en mosterdsaus zachtjes verwarmen tot kookpunt. Op smaak brengen met peterselie, zout en peper. Schol over vier borden verdelen. Saus erover scheppen. Vis serveren met aardappels en worteltjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kilo kruimige aardappels
2 zakjes geschrapte worteltjes
25 g boter
4 gepaneerde schollen
½ zakje verse peterselie
1 bekertje crème fraîche
5 eetlepels mosterdsaus




