Aardappel-koolkoekjes met camembert

Advertentie
Ingrediënten
- 1 ui (gesnipperd)
- 6 eetlepels olijfolie
- 300 g spitskool (gesneden)
- 550 g aardappelpuree (koelvers)
- 3 tomaten (in 12 dikke plakken)
- 125 g camembertkaasje (in 12 plakken)
- 1 eetlepel witte-wijnazijn
- 75 g rucola slamelange
- 2 struikjes witlof (losgehaald)
- 1 ongeschilde appel ((braeburn), in partjes)
Keukenspullen
- bakpapier
- lage ovenschaal
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In koekenpan met antiaanbaklaag ui in 1 el olie fruiten. Spitskool toevoegen en 3 min. al omscheppend meebakken. Kool door aardappelpuree mengen, op smaak brengen met zout en peper en van mengsel 12 platte koekjes vormen. Ovengrill voorverwarmen. In koekenpan 1 el olie verhitten en hierin aardappelkoekjes in 2 porties aan beide zijden in 2-3 min. goudbruin bakken. Spitskoolkoekjes uit pan nemen en in met bakpapier beklede ovenschaal leggen. Tomaat en camembert over koekjes verdelen, onder grill schuiven en 5 min. grillen. Intussen in kommetje 3 el olie met azijn en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. In schaal rucolasla mengen met witlof, appel en dressing en bij aardappelkoekjes serveren.
Tip:
De aardappelkoolkoekjes zijn een variant op de Engels/Ierse 'Bubble and squeek'.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 410 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 31 g
- vet 25 g