Aardappel-koolkoekjes met camembert

410 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. In koekenpan met antiaanbaklaag ui in 1 el olie fruiten. Spitskool toevoegen en 3 min. al omscheppend meebakken. Kool door aardappelpuree mengen, op smaak brengen met zout en peper en van mengsel 12 platte koekjes vormen. Ovengrill voorverwarmen. In koekenpan 1 el olie verhitten en hierin aardappelkoekjes in 2 porties aan beide zijden in 2-3 min. goudbruin bakken. Spitskoolkoekjes uit pan nemen en in met bakpapier beklede ovenschaal leggen. Tomaat en camembert over koekjes verdelen, onder grill schuiven en 5 min. grillen. Intussen in kommetje 3 el olie met azijn en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. In schaal rucolasla mengen met witlof, appel en dressing en bij aardappelkoekjes serveren.

  • algemeenDe aardappelkoolkoekjes zijn een variant op de Engels/Ierse 'Bubble and squeek'.

Aardappel-koolkoekjes met camembert

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig