Pompoensoep
Pompoensoep! Deze klassieker is lekker met een lepeltje crème fraîche erop voor een extra romig effect.
195 kcal
20 min. bereiden, 30 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
800 gram biologische pompoenen
biologische pompoenen
200 gram winterpeen
winterpeen
6 tenen knoflook
knoflook
4 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
2 middelgrote uien
middelgrote uien
2 laurierblaadjes
laurierblaadjes
2 theelepel gemalen komijn
gemalen komijn
1 groentebouillonblokje
groentebouillonblokje
1 liter water
water
1 theelepel tabasco
tabasco
125 gram crème fraîche
crème fraîche
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2020 nr. 08 - Pruttelende pannen
2019 nr. 02 - Soep, winterkost om warm van te worden
2009 nr. 11 - Hoera herfst!
september 2025 - september 2025
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen, verwijder de zaden en draderige binnenkant en snijd het vruchtvlees in stukken. Schil de winterpeen en snijd in stukken van 2 cm. Pel de knoflook en meng met de pompoen, winterpeen en de helft van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
Snipper ondertussen de uien grof. Verhit de rest van de olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de geroosterde groenten, laurier en komijn toe en bak 1 min. mee. Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken.
Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met de tabasco, peper en eventueel zout. Verdeel over kommen en schep op elke portie een lepel crème fraîche.
- bewaartipJe kunt de soep van tevoren maken. Laat de crème fraîche achterwege tot je het gaat serveren. Laat afkoelen en bewaar maximaal 3 maanden in de vriezer. Zorg ervoor dat er een laagje lucht overblijft in het bewaarbakje, zodat de soep bij het vriezen kan uitzetten zonder dat je diepvriesbakje barst.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Pompoensoep
Instructievideo - 00:29 min.
Pompoensoep
Pompoensoep! Deze klassieker is lekker met een lepeltje crème fraîche erop voor een extra romig effect.

voorgerecht
6 personen
195 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen, verwijder de zaden en draderige binnenkant en snijd het vruchtvlees in stukken. Schil de winterpeen en snijd in stukken van 2 cm. Pel de knoflook en meng met de pompoen, winterpeen en de helft van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
Snipper ondertussen de uien grof. Verhit de rest van de olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de geroosterde groenten, laurier en komijn toe en bak 1 min. mee. Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken.
Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met de tabasco, peper en eventueel zout. Verdeel over kommen en schep op elke portie een lepel crème fraîche.
bewaartip:Je kunt de soep van tevoren maken. Laat de crème fraîche achterwege tot je het gaat serveren. Laat afkoelen en bewaar maximaal 3 maanden in de vriezer. Zorg ervoor dat er een laagje lucht overblijft in het bewaarbakje, zodat de soep bij het vriezen kan uitzetten zonder dat je diepvriesbakje barst.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
800 g biologische pompoenen
200 g winterpeen
6 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
2 middelgrote uien
2 laurierblaadjes
2 tl gemalen komijn
1 groentebouillonblokje
1 l water
1 tl tabasco
125 g crème fraîche
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer




