Varkensfricandeau met appelsaus

235 kcal

40 min. bereiden

3.6/5

(16)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 stukken varkensfricandeau

    varkensfricandeau

  • 0 zout en peper

    zout en peper

  • 75 gram boter

    boter

  • 2 uien

    uien

  • 1 grote appel

    appel

  • 1 eetlepel citroensap

    citroensap

  • 1 theelepel majoraan

    majoraan

Dit heb je nodig

  • staafmixer


Feestelijke buffetten en borrelhapjes - Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Aan de slag

  1. Varkensfricandeau bestrooien met zout en peper. Boter verhitten en fricandeau in ca. 5 minuten rondom bruinbakken. Ui toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meebakken. Langs rand van pan 11/2 dl water erbij schenken en fricandeau in 30 minuten zachtjes gaar stoven. Met staafmixer ui door jus pureren. Appelblokjes, citroensap en majoraan door jus roeren en ca. 2 minuten zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Vlees in dunne plakken snijden en dakpansgewijs op platte schaal leggen. Saus apart erbij geven.

Wat vond je van dit recept?

Varkensfricandeau met appelsaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig