Penne met zeevruchten in tomatensaus

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g volkorenpenne
- 500 g diepvries zeevruchten
- 1 aubergine
- 23 g ansjovisfilets in olie in blik
- 690 ml sugocasa cipolla e aglio (tomatensaus)
- 100 ml droge witte wijn
- 75 g rucola
Advertentie
Bereiden
- Kook in ruim water met zout de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Ontdooi de zeevruchtencocktail volgens de aanwijzingen op de verpakking en dep goed droog. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Smelt de ansjovisfilets in een hapjespan. Bak de aubergineblokjes hierin in 4 min. Voeg de sugacasa (tomatensaus) en witte wijn toe. Schep de ontdooide zeevruchtencocktail erdoor en warm op laag vuur door.
- Breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg een scheutje kookwater toe aan de tomatensaus. Giet de penne af en schep om met de saus. Verdeel de rucola over diepe borden en schep de penne erop.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 590 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 81 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Penne met zeevruchten in tomatensaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Penne met zeevruchten in tomatensaus
- 400 g volkorenpenne
Kook in ruim water met zout de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 500 g diepvries zeevruchten
Ontdooi de zeevruchtencocktail volgens de aanwijzingen op de verpakking en dep goed droog.
- 1 aubergine
- 23 g ansjovisfilets in olie in blik
Snijd de aubergine in kleine blokjes. Smelt de ansjovisfilets in een hapjespan. Bak de aubergineblokjes hierin in 4 min.
- 690 ml sugocasa cipolla e aglio
- 100 ml droge witte wijn
Voeg de sugacasa (tomatensaus) en witte wijn toe. Schep de ontdooide zeevruchtencocktail erdoor en warm op laag vuur door.
Breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg een scheutje kookwater toe aan de tomatensaus. Giet de penne af en schep om met de saus.
- 75 g rucola
Verdeel de rucola over diepe borden en schep de penne erop.