Lamsrack met tijm-honingboter
Zeg je lamsrack, dan zeg je honing en tijm. Een klassieker waar je indruk mee kunt maken.
900 kcal
35 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
400 g
3 takjes
250 g
4 el
1 teen
1 tl
1 el
50 g
Dit heb je nodig
braadslede
aluminiumfolie
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2005 nr. 05 - Proef de lente!
Verwarm de over voor op 200 ºC.
Bestrooi de lamsracks met peper en laat de lam op kamertemperatuur komen. Ris de takjes van de tijm. Snijd de knoflook in plakjes. Schep de tomaatjes om in de schaal met wat olie, de knoflook plakjes en de tijm. Roer de rest van de tijm met de honing, peper en eventueel wat zout door de boter. Verhit de olie in een koekenpan en bak de lamsracks rondom bruin.
Leg het vlees in de braadslede of de ovenschaal met de tomaatjes ernaast en bak ca. 7 à 8 minuten tot het vlees rosé is. Halverwege de baktijd omdraaien. Neem het vlees uit de oven en verpak het vlees in folie. Laat ca. 5 min. rusten. Snijd de lamsracks langs de botjes in losse 'karbonaadjes'. Verdeel de losse 'karbonaadjes' over de warme borden. Schep de tijm-honingboter over het vlees. Haal de tomaatjes uit de oven leg ze naast het lamsvlees.
- combinatietipLekker met aardappelpuree, gemengd met ringetjes zwarte olijf.
- algemeenDe lamsrack kan worden vervangen door acht lamskoteletjes.
Lamsrack met tijm-honingboter
Zeg je lamsrack, dan zeg je honing en tijm. Een klassieker waar je indruk mee kunt maken.

hoofdgerecht
2 personen
900 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de over voor op 200 ºC.
Bestrooi de lamsracks met peper en laat de lam op kamertemperatuur komen. Ris de takjes van de tijm. Snijd de knoflook in plakjes. Schep de tomaatjes om in de schaal met wat olie, de knoflook plakjes en de tijm. Roer de rest van de tijm met de honing, peper en eventueel wat zout door de boter. Verhit de olie in een koekenpan en bak de lamsracks rondom bruin.
Leg het vlees in de braadslede of de ovenschaal met de tomaatjes ernaast en bak ca. 7 à 8 minuten tot het vlees rosé is. Halverwege de baktijd omdraaien. Neem het vlees uit de oven en verpak het vlees in folie. Laat ca. 5 min. rusten. Snijd de lamsracks langs de botjes in losse 'karbonaadjes'. Verdeel de losse 'karbonaadjes' over de warme borden. Schep de tijm-honingboter over het vlees. Haal de tomaatjes uit de oven leg ze naast het lamsvlees.
combinatietip:Lekker met aardappelpuree, gemengd met ringetjes zwarte olijf.
algemeen:De lamsrack kan worden vervangen door acht lamskoteletjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
400 g verse lamsracks
3 takjes verse tijm
250 g cherrytomaten
4 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
1 tl verse tijm
1 el vloeibare honing
50 g zachte roomboter
Dit heb je nodig
braadslede
aluminiumfolie




