Tilapia met sinaasappel en gember
Tilapia met sinaasappel en gember
bewaar
bewaar

Tilapia met sinaasappel en gember

35 min. bereiden
30 min. wachten
4waarderingen

  Aan de slag

  1

  Grillplanken minimaal 20 min. tot maximaal 4 uur voor gebruik in water weken. Van sinaasappel 1 uitpersen, andere in plakjes snijden. Gemberwortel raspen of met stevige knoflookpers uitpersen. Helft van gemberwortel door sinaasappelsap roeren. Vis in sinaasappelmengsel leggen, afdekken en smaken 30 min. op koele plek of 2 uur in koelkast op elkaar laten intrekken.

  2

  Tilapia uit sinaasappelsap nemen en met keukenpapier droogdeppen. Geweekte grillplanken uit water nemen en op rooster van barbecue leggen. Vis op grillplank leggen en met zout en peper naar smaak bestrooien. Partjes sinaasappel erover verdelen. Uiringen erop leggen. Rest van gemberwortel erboven uitpersen of rest van gemberrasp erover strooien. Barbecue met deksel afdekken en vis in 25 min. gaarroosteren. Lekker met pandanrijst en een frisse wortel-koriandersalade.

  algemeenEen gezonde manier van barbecuen is het gebruik van cederhouten grillplanken op de barbecue. De planken worden op het rooster van de barbecue gelegd met daarop de te bereiden gerechten. Door het grillen op cederhout krijgen vlees, vis en groenten een verrassende, verfijnde en citrusachtige smaak. Voor deze manier van barbecuen moet een barbecue worden gebruikt met deksel. Zo blijven vlees en vis lekker mals en sappig. Omdat u zelf geen vetten hoeft toe te voegen, is het bovendien een gezonde manier van grillen. Voor optimaal gebruik dient hij altijd eerst minimaal 20 minuten in water te worden geweekt. De plank is geschikt voor eenmalig gebruik.

  Heb jij dit recept klaargemaakt?

  We zijn benieuwd wat je er van vindt!

  Heb jij dit recept klaargemaakt?

  We zijn benieuwd wat je er van vindt!

  Tilapia met sinaasappel en gember

  Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

  Dit heb je nodig