Nectarinepakketjes

185 kcal

10 min. bereiden, 25 min. wachten

2.6/5

(20)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • bakpapier


Aan de slag

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C. Nectarines wassen en langs steelaanzet halveren. Pit verwijderen. Boven kom koekjes verkruimelen. Rozijnen erdoor scheppen. Kaneelstokjes doormidden breken. 4 Vellen bakpapier (van 30 cm) uitspreiden en op elk vel 2 nectarinehelften (met bolle kant naar beneden) tegen elkaar aan leggen. Holtes opvullen met rozijnenmengsel en wijn over nectarines schenken. Kaneelstokje erop leggen. Bakpapier omhoogvouwen en aan bovenkant dichtdraaien. Pakketjes op bakplaat zetten en nectarines in oven 25 min. verwarmen. Pakketjes op borden zetten en (aan tafel) openvouwen. Eventueel rand van papier scheuren. Bol ijs naast nectarine scheppen.

  • algemeenU kunt de wijn ook vervangen door cream sherry of Pedro Ximenez-sherry. De pakketjes worden dan iets zoeter van smaak.

Wat vond je van dit recept?

Nectarinepakketjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig