Kalfsschnitzel met sherry en olijven
285 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
4 ongepaneerde kalfsschnitzels
ongepaneerde kalfsschnitzels
0.5 milde paprikapoeder
milde paprikapoeder
75 gram koude boter
koude boter
1 teentje knoflook
knoflook
1 zakje verse peterselie
verse peterselie
5 eetlepels zwarte olijven zonder pit
zwarte olijven zonder pit
75 ml sherry
sherry
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2005 nr. 08 - Vive la France
Vlees met paprikapoeder en zout en peper naar smaak bestrooien. In koekenpan met antiaanbaklaag 2 el boter verhitten. Vlees in 6-8 min. goudbruin en gaar bakken, halverwege keren. Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt laten rusten. Knoflook pellen en boven bakvet uitpersen. Peterselie en olijven door bakvet roeren en sherry erbij schenken. Al roerend aan de kook brengen. Rest van boter in klontjes snijden en door jus roeren. Jus even zachtjes doorwarmen. Vlees over vier warme borden verdelen en jus erover schenken.
Kalfsschnitzel met sherry en olijven

hoofdgerecht
4 personen
285 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Vlees met paprikapoeder en zout en peper naar smaak bestrooien. In koekenpan met antiaanbaklaag 2 el boter verhitten. Vlees in 6-8 min. goudbruin en gaar bakken, halverwege keren. Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt laten rusten. Knoflook pellen en boven bakvet uitpersen. Peterselie en olijven door bakvet roeren en sherry erbij schenken. Al roerend aan de kook brengen. Rest van boter in klontjes snijden en door jus roeren. Jus even zachtjes doorwarmen. Vlees over vier warme borden verdelen en jus erover schenken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 ongepaneerde kalfsschnitzels
½ milde paprikapoeder
75 g koude boter
1 teentje knoflook
1 zakje verse peterselie
5 eetlepels zwarte olijven zonder pit
75 ml sherry
Dit heb je nodig
aluminiumfolie




