Met zalm gevulde tomaten

390 kcal

15 min. bereiden, 15 min. wachten

3.2/5

(26)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

  • bakpapier


Gezond eten in het najaar - Gezond eten in het najaar

Aan de slag

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C. Van zalm eventueel graten en botjes verwijderen. Kapje van tomaten afsnijden en tomaten met lepel uithollen (pulp bewaren). Tomaten in met bakpapier beklede ovenschaal leggen. Rijst mengen met zalm, tomatenpulp en citroensap. Op smaak brengen met zout en peper. Tomaten hoog opvullen met rijstmengsel. Broodkruim mengen met peterselie en citroenrasp en over tomaten verdelen. Tomaten met olie besprenkelen en in midden van oven in 15 min. gaarbakken.

  • algemeenDoor gebruik te maken van voorgekookte rijst wordt veel tijd bespaard. Gekookte rijst kan ook gemakkelijk in de diepvries worden bewaard. Zo is er altijd een basis voor een snelle maaltijd in huis.

Wat vond je van dit recept?

Met zalm gevulde tomaten

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig