Kip met broccoli en pompoenpitten

720 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

12 ingredient_other


Aan de slag


  1. Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Olie mengen met gember, sojasaus, basterdsuiker, kaneel en sherry. In pan sojamengsel aan de kook brengen. Kipfilets in sojamengsel leggen en in 15 min. zachtjes gaarkoken, af en toe keren. Intussen in grote pan water aan de kook brengen. In stoommandje of in vergiet broccoli boven kokend water in 8 min. beetgaar stomen. In droge koekenpan pompoenpitten kort roosteren en laten afkoelen. Peen, helft van pompoenpitten en citroensap door zilvervliesrijst roeren. Kipfilets uit saus nemen en in schuine plakken snijden. Saus op smaak brengen met (zout en) peper. Rijst en broccoli over vier borden verdelen. Kip ernaast leggen en saus erover schenken. Rest van pompoenpitten over bord strooien.

  • algemeenPompoenpitten zijn rijk aan eiwitten, vezels, B-vitamines, vitamine E, zink, ijzer, magnesium, fosfor, koper en kalium.

Gerelateerde recepten

Kip met broccoli en pompoenpitten

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig