Zilvervliesrijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Pecannoten in droge koekenpan met antiaanbaklaag kort roosteren en laten afkoelen. Spruitjes 5 min. koken en afgieten. Intussen in wok olie verhitten. Runderreepjes 3 min. roerbakken, afblussen met sojasaus en pittig op smaak brengen met peper. Paprika, spruiten en sinaasappelsap erdoor roeren en 5 min. al omscheppend bakken. Kaas op het laatst door spruitjesschotel scheppen (kaas niet helemaal laten smelten). Rijst over vier borden verdelen en spruitjesschotel erop leggen. Pecannoten erover strooien.
- algemeenSpruitjes zitten boordevol vitamine C en zijn daarmee een ideale wintergroente. Kook ze - in tegenstelling tot andere groenten - in ruim water. Op die manier gaat er zo min mogelijk vitamine C verloren. Door de kooktijd kort te houden worden 'kookluchtjes' en 'het zwaar op de maag liggen' voorkomen.
Gerelateerde recepten
Spruitjes met roergebakken rundvlees

hoofdgerecht
4 personen
635 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Zilvervliesrijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Pecannoten in droge koekenpan met antiaanbaklaag kort roosteren en laten afkoelen. Spruitjes 5 min. koken en afgieten. Intussen in wok olie verhitten. Runderreepjes 3 min. roerbakken, afblussen met sojasaus en pittig op smaak brengen met peper. Paprika, spruiten en sinaasappelsap erdoor roeren en 5 min. al omscheppend bakken. Kaas op het laatst door spruitjesschotel scheppen (kaas niet helemaal laten smelten). Rijst over vier borden verdelen en spruitjesschotel erop leggen. Pecannoten erover strooien.
algemeen:Spruitjes zitten boordevol vitamine C en zijn daarmee een ideale wintergroente. Kook ze - in tegenstelling tot andere groenten - in ruim water. Op die manier gaat er zo min mogelijk vitamine C verloren. Door de kooktijd kort te houden worden 'kookluchtjes' en 'het zwaar op de maag liggen' voorkomen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g zilvervliesrijst
50 g pecannoten
400 g spruitjes
4 eetlepels zonnebloemolie
250 g runderreepjes
3 eetlepels lichte sojasaus
2 rode paprika's
2 eetlepels sinaasappelsap
100 g cheddar
Dit heb je nodig
wok