Pittige wortelsoep met tuinbonen

Advertentie
Ingrediënten
- 3 eetlepels olie
- 2 uien (gesnipperd)
- 2 theelepels sambal oelek
- 2 theelepels komijn (djinten)
- 600 g winterpeen (in dunne plakken)
- 1 liter groentebouillon (tablet)
- 1 pot tuinbonen ((660 g), uitgelekt)
- 1 stokbrood (in plakken)
Keukenspullen
- staafmixer of keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In soeppan olie verhitten en ui goudbruin fruiten. Sambal en komijn toevoegen en 1 min. meebakken. Winterpeen door uimengsel scheppen. Bouillon erbij schenken, aan de kook brengen en soep 10 min. laten doorkoken. Met staafmixer of keukenmachine soep pureren. Soep opnieuw aan de kook brengen, tuinbonen toevoegen en 3 min. meeverwarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper en in vier kommen of diepe borden scheppen. Met stokbrood serveren.
Tip:
prijs per persoon 0.60 (in november/december 2005)
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 170 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 12 g
- vet 11 g