Vispasteitjes met prei

555 kcal

15 min. bereiden, 25 min. wachten

3.2/5

(59)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 eetlepel olijfolie

    olijfolie

  • 300 gram panklare prei

    panklare prei

  • 400 gram kabeljauwfilet

    kabeljauwfilet

  • 2 eetlepel citroensap

    citroensap

  • 2 eetlepel Italiaanse kruiden

    Italiaanse kruiden

  • 8 plakjes bladerdeeg

    bladerdeeg

  • 1 ei

    ei

  • 2 struikjes witlof

    witlof

  • 4 eetlepel zoete chilisaus

    zoete chilisaus

Dit heb je nodig

  • bakpapier


2006 nr. 01 - Lekker gewoon

Aan de slag

  1. Oven voorverwarmen op 200 ºC. In wok olie verhitten en prei al omscheppend in 3-4 min. beetgaar bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Kabeljauw inwrijven met zout, peper, 1 el citroensap en Italiaanse kruiden. Bakplaat bekleden met bakpapier en 4 plakjes bladerdeeg op ruime afstand van elkaar erop leggen. In midden van elk plakje bladerdeeg kwart van prei scheppen en stuk kabeljauw erop leggen. Afdekken met andere plakjes bladerdeeg en pakketjes aan randen goed dichtdrukken (eventueel met vork mooi streeprandje maken). Pakketjes bestrijken met eierdooier en bestrooien met wat zout. Bakplaat in midden van oven schuiven en pasteitjes in 20-25 min. knapperig en bruin bakken. Pasteitjes op vier borden leggen en witlofblaadjes eromheen leggen. Chilisaus losroeren met rest van citroensap en over witlof druppelen.

Wat vond je van dit recept?

Vispasteitjes met prei

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig