Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de courgettes in de lengte in 4 parten en vervolgens in stukjes van 2 cm. Bak de knoflook 1 min. mee. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee.
Verkruimel de bouillonblokjes erover en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Eenvoudige courgettesoep
Als er iets is wat lekker en makkelijk is, is het courgettesoep wel. Hij staat binnen een half uur op tafel.
- combinatietipLekker om te besprenkelen met extra vierge olijfolie en wat basilicum.
- algemeenOok lekker als hoofdgerecht voor 4 personen. Voeg er dan eiwitten zoals witte bonen of gerookte ham of zalm aan toe. Voor extra koolhydraten kun je er wat stokbrood (met kruidenboter) bij eten.
- bereidingstipIs je soep te dik? Voeg dan extra bouillon toe.
- bewaartipAls de soep volledig is afgekoeld kun je het in porties bewaren in de vriezer. Je hoeft het dan alleen even kort op te warmen, lekker voor avonden waarop je geen zin hebt om te koken maar wel genoeg groente wil eten!
- combinatietipLekker met sesamsoepstengels.
Gerelateerde recepten
Eenvoudige courgettesoep
Als er iets is wat lekker en makkelijk is, is het courgettesoep wel. Hij staat binnen een half uur op tafel.

voorgerecht
8 personen
75 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de courgettes in de lengte in 4 parten en vervolgens in stukjes van 2 cm. Bak de knoflook 1 min. mee. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee.
Verkruimel de bouillonblokjes erover en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:Lekker om te besprenkelen met extra vierge olijfolie en wat basilicum.
algemeen:Ook lekker als hoofdgerecht voor 4 personen. Voeg er dan eiwitten zoals witte bonen of gerookte ham of zalm aan toe. Voor extra koolhydraten kun je er wat stokbrood (met kruidenboter) bij eten.
bereidingstip:Is je soep te dik? Voeg dan extra bouillon toe.
bewaartip:Als de soep volledig is afgekoeld kun je het in porties bewaren in de vriezer. Je hoeft het dan alleen even kort op te warmen, lekker voor avonden waarop je geen zin hebt om te koken maar wel genoeg groente wil eten!
combinatietip:Lekker met sesamsoepstengels.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
1 el milde olijfolie
1¼ kg courgette
2 groentebouillonblokjes
1 l water
Dit heb je nodig
staafmixer