Japanse wokschotel met zalm
Hét voordeel van dit gerecht: je roerbakt alles lekker makkelijk in één pan.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 el roerbakolie
- 1 teen knoflook
- 2 tl gehakte gember (potje a 100 g)
- 300 g verse zalmfilets
- 400 g Japanse wokgroente
- 300 g zachte noodles
- 100 ml oestersaus
- 2 el water
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
- Snijd de knoflook fijn. Verhit de roerbakolie in een wok en fruit de knoflook en gember zachtjes tot ze gaan geuren. Snijd de zalm in stukken. Voeg de blokjes zalm toe en bak ze in 3-5 minuten rondom lichtbruin en net gaar, schep ze voorzichtig om. Schep ze op een bord.
- Schep de groenten door de olie in de wok en roerbak ze 3 minuten. Voeg het water, de woknoedels en de saus uit de bak wokgroenten toe en roerbak nog 2-3 minuten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de inhoud van de schotel over diepe borden. Leg hierop de blokjes zalm. Lekker met wortelsalade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 760 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 102 g
-
vet 26 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Japanse wokschotel met zalm
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Japanse wokschotel met zalm
- 3 el roerbakolie
- 1 teen knoflook
- 2 tl gehakte gember
Snijd de knoflook fijn. Verhit de roerbakolie in een wok en fruit de knoflook en gember zachtjes tot ze gaan geuren.
- 300 g verse zalmfilets
Snijd de zalm in stukken. Voeg de blokjes zalm toe en bak ze in 3-5 minuten rondom lichtbruin en net gaar, schep ze voorzichtig om.
Schep ze op een bord.
- 400 g Japanse wokgroente
Schep de groenten door de olie in de wok en roerbak ze 3 minuten.
- 300 g zachte noodles
- 100 ml oestersaus
- 2 el water
Voeg het water, de woknoedels en de saus uit de bak wokgroenten toe en roerbak nog 2-3 minuten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de inhoud van de schotel over diepe borden. Leg hierop de blokjes zalm. Lekker met wortelsalade.