Spaghetti all'aglio, olio e peperoncino

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Advertentie
Bereiden
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes.
- Verwarm de olijfolie in een steelpan en roer de knoflook en rode peper erdoor. Verwarm het geheel 1-2 min. op matig hoog vuur. De knoflook mag niet kleuren. Giet de spaghetti af en meng de olie met knoflook erdoor. Schep de spaghetti in diepe borden.
combinatietip:
Lekker met een frisse gemengde salade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 700 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 72 g
-
vet 40 g
waarvan verzadigd 0 g
Pittigheid
Ook te zien in
Spaghetti all'aglio, olio e peperoncino
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spaghetti all'aglio, olio e peperoncino
- 400 g spaghetti
- 4 tenen knoflook
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de knoflook fijn.
- 1 rode peper
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes.
- 150 g traditionele olijfolie
Verwarm de olijfolie in een steelpan en roer de knoflook en rode peper erdoor. Verwarm het geheel 1-2 min. op matig hoog vuur.
De knoflook mag niet kleuren. Giet de spaghetti af en meng de olie met knoflook erdoor. Schep de spaghetti in diepe borden.
combinatietip:
Lekker met een frisse gemengde salade.