Spaghetti all aglio, olio e peperoncino
Een hele Italiaanse mond vol, dat spaghetti all aglio e olio pepperoncino, maar zeg maar gerust: pasta met knoflook, olie en peper. Zo eenvoudig kan een goede pasta zijn!
Ingrediënten
4 personen
300 g
spaghetti
4 tenen
knoflook
1
rode peper
4 el
extra vierge olijfolie
5 g
verse platte peterselie
50 g
Parmezaanse kaas
Aan de slag
Breng een ruime pan gezouten water aan de kook. Kook daarin de spaghetti beetgaar. Dat is 1 min. korter dan aangegeven op de verpakking.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Maak de rode peper schoon en snijd fijn. Verhit ¾ van de olie in een grote koekenpan en bak daarin de knoflook en peper 3 min. op middelhoog vuur.
Giet de spaghetti af en bewaar een kopje kookwater. Voeg de spaghetti en het water toe aan de knoflook en peper. Schep de pasta voorzichtig om tot het kookwater bijna is verdampt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de spaghetti over 4 borden. Snijd de peterselie fijn en bestrooi de pasta ermee. Rasp de kaas erover en besprenkel met de rest van de olie.
Spaghetti all aglio, olio e peperoncino
Een hele Italiaanse mond vol, dat spaghetti all aglio e olio pepperoncino, maar zeg maar gerust: pasta met knoflook, olie en peper. Zo eenvoudig kan een goede pasta zijn!

hoofdgerecht
null personen
450 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan gezouten water aan de kook. Kook daarin de spaghetti beetgaar. Dat is 1 min. korter dan aangegeven op de verpakking.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Maak de rode peper schoon en snijd fijn. Verhit ¾ van de olie in een grote koekenpan en bak daarin de knoflook en peper 3 min. op middelhoog vuur.
Giet de spaghetti af en bewaar een kopje kookwater. Voeg de spaghetti en het water toe aan de knoflook en peper. Schep de pasta voorzichtig om tot het kookwater bijna is verdampt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de spaghetti over 4 borden. Snijd de peterselie fijn en bestrooi de pasta ermee. Rasp de kaas erover en besprenkel met de rest van de olie.
achtergrondinfo:Dit gerecht komt uit het gebied rond Napels, een van de armere regio’s in Italie. Kenmerkend aan deze keuken is hoe men met weinig en goedkope ingrediënten toch heel smaakvolle gerechten kan maken.
combinatietip:Lekker met een frisse gemengde salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)300 g spaghetti
4 tenen knoflook
1 rode peper
4 el extra vierge olijfolie
5 g verse platte peterselie
50 g Parmezaanse kaas