Bouillonfondue
Ja, met bouillon kun je ook fonduen. Deze bouillon is op basis van kip waarin je allerlei lekkers kunt dippen. Van gyoza tot biefstuk en van bimi tot champignon.
30 min. bereiden, 1 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
275 g
240 g
20 g
5 tenen
½ tl
800 ml
500 ml
4 el
1
250 g
200 g
400 g
2 el
2 el
1 el
2
250 g
450 g
Dit heb je nodig
fonduepan
Ontdek meer van dit soort gerechten
Leg de biefstuk 20-30 min in de vriezer, dit maakt het snijden in dunne plakken makkelijker. Haal de gyoza uit de vriezer en laat half ontdooien.
Schil en rasp de gember en snijd ⅘ van de knoflook in dunne plakken. Doe met de peperkorrels, fond, het water en de helft van sojasaus in de pan van de fondueset en kook 20-25 min. met de deksel schuin op de pan op laag vuur op het fornuis.
Snijd ondertussen de paprika in repen, de champignons in plakken, halveer de bimi en laat de baby mais uitlekken.
Snijd de rest van de knoflook fijn. Meng met de rest van de sojasaus met de crispy chili oil, pindakaas en rijstazijn. Snijd de limoen in parten en de biefstuk in plakjes van ½ cm.
Zet de pan op het verwarmingselement van de fondueset. Doe de groente, biefstuk, gehaktballetjes, gyoza’s, krieltjes, saus en limoenparten in aparte schaaltjes en serveer erbij.
- bereidingstip Zeef de bouillon eventueel als je geen peperkorrels en plakken knoflook wil.
- combinatietipLekker limoenrasp (boen de limoen eerst schoon) door de bouillon en met koriander.
- combinatietipLekker met rode peper, koriander, taugé, Chinese kool, paksoi, bosui, wortel, courgette. Voor vlees kun je ook kipfilet, ossenhaas of varkensvlees in dunne plakken gebruiken of kijk eens naar het assortiment van de vakslager.
- variatietipRoer 2 el miso los met 2 el hete bouillon en roer door de hete bouillon. Serveer met knapperige nori, zeewiersalade en ingelegde gember.
- variatietipJe kunt de gember en zwarte peperkorrels weglaten en/of andere smaakmakers toevoegen aan de fondue. Denk aan steranijs, witte peperkorrels, chilivlokken of laurier. Maar ook alcohol als witte wijn of sherry.
- variatietipOok lekker als dipsaus: sojasaus, oestersaus, hoisin of sambal.
- resttipDe bouillon die overblijft na het fonduen is te zout om zo te eten, maar is aangelengd met 250 ml water een lekkere basis voor soep. Je kunt de niet-aangelengde bouillon ook invriezen voor een volgende keer.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Bouillonfondue
Ja, met bouillon kun je ook fonduen. Deze bouillon is op basis van kip waarin je allerlei lekkers kunt dippen. Van gyoza tot biefstuk en van bimi tot champignon.

hoofdgerecht
4 personen
30 min. bereiden
1 min. wachten
Aan de slag
Leg de biefstuk 20-30 min in de vriezer, dit maakt het snijden in dunne plakken makkelijker. Haal de gyoza uit de vriezer en laat half ontdooien.
Schil en rasp de gember en snijd ⅘ van de knoflook in dunne plakken. Doe met de peperkorrels, fond, het water en de helft van sojasaus in de pan van de fondueset en kook 20-25 min. met de deksel schuin op de pan op laag vuur op het fornuis.
Snijd ondertussen de paprika in repen, de champignons in plakken, halveer de bimi en laat de baby mais uitlekken.
Snijd de rest van de knoflook fijn. Meng met de rest van de sojasaus met de crispy chili oil, pindakaas en rijstazijn. Snijd de limoen in parten en de biefstuk in plakjes van ½ cm.
Zet de pan op het verwarmingselement van de fondueset. Doe de groente, biefstuk, gehaktballetjes, gyoza’s, krieltjes, saus en limoenparten in aparte schaaltjes en serveer erbij.
bereidingstip: Zeef de bouillon eventueel als je geen peperkorrels en plakken knoflook wil.
combinatietip:Lekker limoenrasp (boen de limoen eerst schoon) door de bouillon en met koriander.
combinatietip:Lekker met rode peper, koriander, taugé, Chinese kool, paksoi, bosui, wortel, courgette. Voor vlees kun je ook kipfilet, ossenhaas of varkensvlees in dunne plakken gebruiken of kijk eens naar het assortiment van de vakslager.
variatietip:Roer 2 el miso los met 2 el hete bouillon en roer door de hete bouillon. Serveer met knapperige nori, zeewiersalade en ingelegde gember.
variatietip:Je kunt de gember en zwarte peperkorrels weglaten en/of andere smaakmakers toevoegen aan de fondue. Denk aan steranijs, witte peperkorrels, chilivlokken of laurier. Maar ook alcohol als witte wijn of sherry.
variatietip:Ook lekker als dipsaus: sojasaus, oestersaus, hoisin of sambal.
resttip:De bouillon die overblijft na het fonduen is te zout om zo te eten, maar is aangelengd met 250 ml water een lekkere basis voor soep. Je kunt de niet-aangelengde bouillon ook invriezen voor een volgende keer.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
275 g biefstuk
240 g kip gyoza
20 g verse gember
5 tenen knoflook
½ tl zwarte peperkorrel
800 ml gevogeltefond
500 ml water
4 el sojasaus
1 paprika
250 g kastanjechampignons
200 g bimi
400 g babymaiskolfjes
2 el crispy chili in oil
2 el pindakaas
1 el rijstazijn
2 limoenen
250 g soepballetjes minder vet
450 g voorgekookte minikrieltjes
Dit heb je nodig
fonduepan




