Bouillonfondue

Ja, met bouillon kun je ook fonduen. Deze bouillon is op basis van kip waarin je allerlei lekkers kunt dippen. Van gyoza tot biefstuk en van bimi tot champignon.

30 min. bereiden, 1 min. wachten

0/5

(0)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • fonduepan


2006 nr. 12 - Heerlijke avonden

december 2025 - december 2025

Aan de slag

  1. Leg de biefstuk 20-30 min in de vriezer, dit maakt het snijden in dunne plakken makkelijker. Haal de gyoza uit de vriezer en laat half ontdooien.

  2. Schil en rasp de gember en snijd ⅘ van de knoflook in dunne plakken. Doe met de peperkorrels, fond, het water en de helft van sojasaus in de pan van de fondueset en kook 20-25 min. met de deksel schuin op de pan op laag vuur op het fornuis.

  3. Snijd ondertussen de paprika in repen, de champignons in plakken, halveer de bimi en laat de baby mais uitlekken.

  4. Snijd de rest van de knoflook fijn. Meng met de rest van de sojasaus met de crispy chili oil, pindakaas en rijstazijn. Snijd de limoen in parten en de biefstuk in plakjes van ½ cm.

  5. Zet de pan op het verwarmingselement van de fondueset. Doe de groente, biefstuk, gehaktballetjes, gyoza’s, krieltjes, saus en limoenparten in aparte schaaltjes en serveer erbij.

  • bereidingstip Zeef de bouillon eventueel als je geen peperkorrels en plakken knoflook wil.
  • combinatietipLekker limoenrasp (boen de limoen eerst schoon) door de bouillon en met koriander.
  • combinatietipLekker met rode peper, koriander, taugé, Chinese kool, paksoi, bosui, wortel, courgette. Voor vlees kun je ook kipfilet, ossenhaas of varkensvlees in dunne plakken gebruiken of kijk eens naar het assortiment van de vakslager.
  • variatietipRoer 2 el miso los met 2 el hete bouillon en roer door de hete bouillon. Serveer met knapperige nori, zeewiersalade en ingelegde gember.
  • variatietipJe kunt de gember en zwarte peperkorrels weglaten en/of andere smaakmakers toevoegen aan de fondue. Denk aan steranijs, witte peperkorrels, chilivlokken of laurier. Maar ook alcohol als witte wijn of sherry.
  • variatietipOok lekker als dipsaus: sojasaus, oestersaus, hoisin of sambal.
  • resttipDe bouillon die overblijft na het fonduen is te zout om zo te eten, maar is aangelengd met 250 ml water een lekkere basis voor soep. Je kunt de niet-aangelengde bouillon ook invriezen voor een volgende keer.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Bouillonfondue

Ja, met bouillon kun je ook fonduen. Deze bouillon is op basis van kip waarin je allerlei lekkers kunt dippen. Van gyoza tot biefstuk en van bimi tot champignon.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig