Maaltijdvissoep
Très simple!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 4 takjes peterselie
- 7 el traditionele olijfolie
- 720 ml gezeefde tomaten (passata di pomodoro)
- 2 kippenbouillontabletten
- 250 ml kraanwater
- 1 medium handsinaasappel (schoongeboend)
- 0.05 g saffraan (zakje)
- 1 afbakstokbrood
- 200 g verse kabeljauwfilets
- 500 g diepvries rauwe gepelde garnalen (ontdooid)
- ½ rode peper
- 4 el mayonaise
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Snipper de uien en snijd 2 tenen knoflook fijn. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Verhit 3 el olie in een soeppan en fruit de ui en fijngesneden knoflook 3 min. Voeg de passata, bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook.
- Rasp ¼ van de oranje schil van de sinaasappel en voeg met de saffraan toe aan de soep. Breng op smaak met peper. Laat de soep 20 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.
- Verhit ondertussen de grillpan. Snijd het stokbrood in sneetjes van 1 cm en bestrijk met de rest van de olie. Gril 2 min. per kant.Snijd de kabeljauw in stukken. Voeg met de garnalen toe aan de soep en laat nog 7 min. op laag vuur koken totdat de vis gaar is.
- Snijd ondertussen de rode peper en 1 teen knoflook fijn en meng met de mayonaise (rouille). Breng op smaak met peper. Breng de vissoep ook op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de peterselie. Serveer met de knoflook-pepermayonaise en het stokbrood.

Maaltijdvissoep
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 650 kcal
- eiwit 36 g
- koolhydraten 47 g
-
vet 34 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 2.820 mg
- vezels 6 g
Pittigheid
Ook te zien in
Maaltijdvissoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Maaltijdvissoep

- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 4 takjes peterselie
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn.

- 3 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en fijngesneden knoflook 3 min.

- 720 ml gezeefde tomaten
- 2 kippenbouillontabletten
- 250 ml kraanwater
Voeg de passata, bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook.

- 1 medium handsinaasappel
- 0.05 g saffraan
Rasp ¼ van de oranje schil van de sinaasappel en voeg met de saffraan toe aan de soep. Breng op smaak met peper.

Laat de soep 20 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.

- 1 afbakstokbrood
- 4 el traditionele olijfolie
Verhit ondertussen de grillpan. Snijd het stokbrood in sneetjes van 1 cm en bestrijk met de rest van de olie. Gril 2 min. per kant.

- 200 g verse kabeljauwfilets
- 500 g diepvries rauwe gepelde garnalen
Snijd de kabeljauw in stukken. Voeg met de garnalen toe aan de soep en laat nog 7 min. op laag vuur koken totdat de vis gaar is.

- ½ rode peper
- 1 teen knoflook
- 4 el mayonaise
Snijd ondertussen de rode peper en de knoflook fijn en meng met de mayonaise (rouille). Breng op smaak met peper.

Breng de vissoep op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de peterselie.

Serveer met de knoflook-pepermayonaise en het stokbrood. Bon appétit!