Kipcurry met bloemkool

Voor een geslaagd avondje Indiaas eten. De koriander maakt de curry áf.

675 kcal

30 min. bereiden

licht pittig

3.3/5

(300)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 300 gram basmatirijst

    basmatirijst

  • 2 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 2 eetlepel milde currypasta

    milde currypasta

  • 500 gram kipfilet

    kipfilet

  • 2 uien

    uien

  • 520 gram koelverse bloemkoolroosjes

    koelverse bloemkoolroosjes

  • 400 ml kokosmelk

    kokosmelk

  • 8 gram verse koriander

    verse koriander

Aan de slag

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de currypasta hierin 1 min. op laag vuur. Snijd de kipfilet in stukjes en snipper de ui. Bak de kipfilet al omscheppend 5 min. mee. Schep de ui en de bloemkoolroosjes erdoor en bak nog 2 min. Schenk de kokosmelk bij de kip en de groenten en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat het geheel in 15-20 min. met de deksel schuin op de pan zachtjes gaar stoven.

  3. Snijd de koriander fijn. Breng de kipcurry op smaak met (versgemalen) peper en zout. Verdeel de rijst over de kommen, verdeel de kipcurry erover en bestrooi het geheel met de koriander. Serveer direct.

  • variatietipIn plaats van bloemkool kun je ook andere groenten gebruiken, zoals broccoli, courgette of worteltjes.

Wat vond je van dit recept?

Kipcurry met bloemkool

Voor een geslaagd avondje Indiaas eten. De koriander maakt de curry áf.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig