Tomaten-roerbaksoep met gehakt
Tomaten-roerbaksoep met gehakt

Tomaten-roerbaksoep met gehakt

20 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 stengels

bleekselderij

4

bospeentjes

1

dunne prei

½ eetlepel

bakgember

2 eetlepels

roerbakolie

150 g

rundergehakt

1 eetlepel

medium sherry

1 eetlepel

Chinese sojasaus

1 zakje

roerbaksoep voor tomatensoep

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Bleekselderij wassen, schoonmaken en in dunne boogjes snijden. Peentjes wassen, schoonmaken en in plakjes snijden. Prei schoonmaken, wassen en in (schuine) ringetjes snijden. Bakgember iets fijner snijden.

2

In wok 1 eetlepel olie verhitten. Rundergehakt in ca. 2 minuten rul roerbakken. Rest van olie toevoegen. Selderij, wortel en prei toevoegen en op halfhoog vuur ca. 1 1/2 minuut roerbakken. Bakgember, sherry en sojasaus erdoor roeren. 6 dl water erbij schenken. Soepmix erdoor roeren en geheel aan de kook brengen. Soep ca. 2 minuten zachtjes doorkoken. Serveren met (warm) stokbrood.