Citroentagliatelle met zalm en garnalen
Waan je op een terrasje aan de Italiaanse kust met deze supersnelle pasta met zalm en garnalen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g verse tagliatelle
- 600 g broccoliroosjes (zak à 300 g)
- 125 g Hollandse garnalen (bakje)
- 200 g zalmsnippers (bakje)
- ½ citroen
- 125 ml crème fraîche (bekertje)
- 2 el zwarte olijven zonder pit (pot 240 g)
- 1 el peterselie (zakje 30 g)
Advertentie
Bereiden
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de broccoliroosjes in water met een beetje zout in 5-7 min. beetgaar.
- Schep de garnalen en de zalmsnippers in een grote kom. Pers de citroen uit en roer het citroensap en de crème fraîche erdoor. Breng de saus op smaak met peper en zout. Schep de hete pasta en de broccoli door de saus.
- Snijd de olijven in plakjes. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de olijven en de peterselie.

Garnalen pellen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 650 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 76 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 1.060 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Citroentagliatelle met zalm en garnalen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Citroentagliatelle met zalm en garnalen
- 500 g verse tagliatelle
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 600 g broccoliroosjes
Kook de broccoliroosjes in gezouten water in 5-7 min. beetgaar.
- 125 g Hollandse garnalen
- 200 g zalmsnippers
- ½ citroen
- 125 ml crème fraîche
Schep de hete pasta en de broccoli door de saus.
- 2 el zwarte olijven zonder pit
- 1 el peterselie
Snijd de olijven in plakjes. Snijd de peterselie fijn.
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de olijven en de peterselie.