Schnitzel met ovenkrieltjes

731 kcal

20 min. bereiden

3.4/5

(59)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 3 kleine uien

    uien

  • 2 teentjes knoflook

    knoflook

  • 1 zak krieltjes

    krieltjes

  • 6 eetlepels olijfolie

    olijfolie

  • 0.75 zak sperziebonen

    sperziebonen

  • 4 gepaneerde schnitzels

    gepaneerde schnitzels

  • 8 eetlepels dijonnaise

    dijonnaise

2007 week 38-39 - 2007 week 38-39

Aan de slag

  1. Oven voorverwarmen op 220 °C. Uien en teentjes knoflook pellen en snipperen. Krieltjes in ovenschaal mengen met helft uitjes, helft knoflook, 2 el olie en zout en peper naar smaak. In oven in ca. 15-20 min. bakken. Zo nu en dan omscheppen. Sperziebonen in diepe pan met ruim kokend water en zout naar smaak 10 min. koken. Afgieten in vergiet. Pan drogen, terug op vuur zetten en hierin 2 el olie verhitten. Rest ui en knoflook 1 min. bakken. Boontjes toevoegen en 3 min. samen bakken. Met zout en peper naar smaak bestrooien. Ondertussen 2 el olie in grote koekenpan verhitten en hierin in ca. 8 min. schnitzels aan beide kanten bruin en gaar bakken. Schnitzels op 4 borden leggen, 2 el Dijonnaise ernaast scheppen. Krieltjes en sperziebonen over borden verdelen.

Wat vond je van dit recept?

Schnitzel met ovenkrieltjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig